Welkom

Wild Horses is een bijzondere privé gelegen locatie aan de rand van een natuurgebied midden in de randstad. Hier begeleid ik mensen en teams door in contact met paarden tot hun ware essentie en potentieel te komen.

Ben jij op zoek naar een ervaren en professionele paardencoach of trainer voor jouw team, dan ben je bij mij aan het goede adres. Ik heb een schat aan kennis en ervaring opgebouwd in de afgelopen 15 jaar. Mijn aanpak is uitnodigend, direct en gaat tot de kern.

“Lichaamsgerichte, ook wel somatische paardencoaching genoemd, is een unieke en directe werkwijze die ik de afgelopen jaren ontwikkeld heb. Ik moedig je aan om blokkades en overlevingspatronen op een diepere laag te doorvoelen. Het in contact zijn met alles wat er is, staat hierbij centraal. Ik werk intuïtief, doortastend en met compassie.”

Team Trainingen

Wild Horses begeleidt trainingen op het vlak van teamontwikkeling en persoonlijk leiderschap. Paarden helpen om op ongedwongen wijze open te zijn en je veilig uit te spreken.

Hierdoor ontstaat verbinding; de basis voor een goede samenwerking. Paarden laten direct resultaat zien als er samen wordt gewerkt.

De trainingen wordt op maat of in co-creatie met het team gemaakt. Wild Horses verzorgde al trainingen en workshops voor o.a. een aantal ministeries, een financiële instelling, Gemeente Amsterdam, Stichting Proefdiervrij, Corporaties In Beweging, SVB, een van de grotere zorginstellingen.

Trauma

Mijn lichaamsgerichte aanpak sorteert bij traumaverwerking een enorm positief effect. Op dit onderwerp heb ik mij de afgelopen jaren met veel passie toegelegd en ik geef over dit prachtige onderwerp inmiddels een basis- en verdiepingsopleiding aan paardencoaches en therapeuten.

Mijn missie is om bij te dragen aan een beter begrip van trauma en het laten ervaren van de kracht van paardencoaching en lichaamswerk bij het herstel van trauma.

Workshops & Retraites

In contact met paarden ontmoeten we onszelf op een diepere laag. Zij herinneren ons aan onze verbondenheid met de natuur en onze vrijheid.

Onze conditioneringen, patronen en trauma’s worden zichtbaar in aanwezigheid van het paard, waardoor we ze kunnen erkennen en loslaten.

De workshops en retraites zijn gericht op het weer verbinding leggen met onszelf, ons lichaam en onze intuïtie, zodat we weer vrijer kunnen bewegen in ons leven.

Referenties

Serene rust

De serene rust en kalmte van de paarden is direct voelbaar als je op het terrein staat. En dan dat uitgestrekte uitzicht. Zo ging ik in rust en vol vertrouwen het contact aan met Esha, een merrie, liefdevol begeleid door Jubine. In deze mooie verbinding voelde ik me veilig. Veilig genoeg om in mijn kwetsbaarheid… Read more “Serene rust”

Litha ~ senior communicatieadviseur

Opgeslagen in het lijf

“Een mooie, intensieve, maar vooral fijne bevestiging van de helende capaciteiten van ons lichaam. Want trauma zit niet alleen in het hoofd, het zit vooral opgeslagen in het lijf. Door op een veilige manier lichaamsgericht te werken, met aanwezigheid van een paard, worden hoofd en lijf weer met elkaar in verbinding gebracht. Dank voor de… Read more “Opgeslagen in het lijf”

Een beetje magie

Jubine is een van de meest liefdevolle personen die ik in mijn leven heb aangetroffen. Ze is een ware expert in haar gebied en daarnaast is het heerlijk om met haar te praten of te zijn. Het stukje land waar zij haar bedrijf ‘Wild Horse Coaching’ op heeft gevestigd bezit voor mijn gevoel een beetje… Read more “Een beetje magie”

Eline van Vliet

A very special experience

 “The trainer expressed calmness, expertise, and confidence. Within 5 minutes, the horse was able to detect and mirror my issue. The trainer asked the right questions. I can’t explain, you really have to experience this by yourself. It’s a very special… Read more “A very special experience”

Dankbaar voor deze opleiding een verrijking voor jezelf en als paardencoach! Een echte must have als toevoeging aan de opleidingen die er al… Read more “”

Julia

It is about body language

“I enjoyed the workshop. Horses are indeed mirrors who live in the moment. What I liked the most is that in this workshop it is about body language. Not about how to find and use the perfect words to express yourself. A horse brings you to your inner self. A horse wants you to be… Read more “It is about body language”

Jubine kan de boodschappen die de paarden geven op een duidelijke manier vertalen en ze beschikt over de gave om als het ware dwars door je heen te kijken. Hierdoor heeft ze mij in hart en ziel weten te raken. Ik ging met een enorm gevoel van innerlijke rust bij haar… Read more “”

Simone

Meer lichaamsgericht en in het hier nu “Het waren zeer leerzame, inspirerende en waardevolle dagen. Jubine neemt je mee in een warm bad waar alles er mag zijn. Voor mij paste deze module helemaal in waar ik nu zelf sta en dingen ervaar. Meer lichaamsgericht en in het hier nu. Zeer waardevol om ook deze… Read more “”

Must voor iedere coach

“Het is echt een must voor iedere coach. De kennis die dit meebrengt voor jezelf en je cliënten. De ademhaling, de lichamelijke oefening en de tips voor trauma.” Linda ~… Read more “Must voor iedere coach”

Belangrijke en gedegen basiskennis “Jubine is voor dit niet bepaald lichtvoetige onderwerp de beste die ik me kon wensen. Heel kundig, dat natuurlijk. Maar minstens zo belangrijk, ze is een warm, integer, empathisch, respectvol persoon (ik realiseer me dat dit een behoorlijk riedeltje is maar toch is het niets te veel). Behalve dat ze ons… Read more “”

Heel erg bedankt Jubine voor het geven van deze mooie opleiding, jouw rust, veiligheid en dat alles er mocht zijn, maakte het 3 mooie dagen. Deze opleiding hoort gewoon bij de… Read more “”

Anoniem

So enrichful to interact with horses

“It was a wonderful experience. I believe everyone should attend such a workshop, it is so enrichful to interact with horses and there is so much to learn. I think Jubine is a great coach. She provides the tool to make the most of this course, but also enables people to be open and really… Read more “So enrichful to interact with horses”

Wat één sessie met een paard al niet voor resultaat kan hebben! Als ik nu de angst voel opkomen, of als ik nu een trigger of flashback heb, ga ik direct naar mijn lijf. Voelen wat daar te ervaren is en daarbij durven blijven. Het verrast me steeds weer dat de paniek weg lijkt te… Read more “”

Yvonne

Erg mooie en leerzame module

“Erg mooie en leerzame module. Zelf ook mooie inzichten mogen ervaren. Smaakt naar meer.” “Prachtige processen volbrachten zich tussen mens en paard onder de zeer fijne begeleiding van Jubine. Ook bij mij vloeiden tranen, ging ik diep naar binnen en kon ik ruimte maken voor iets wat zichtbaar ruimte nodig had. Iets wat diep opgeslagen… Read more “Erg mooie en leerzame module”

Het mag er zijn

“Een hele mooie opleiding die voor mij niet een “aanvulling” is, maar een “must”. Hij sluit zo aan bij mijn gevoel, dat alles klopt. Vanuit je hoofd naar je lijf en daar stilstaan bij wat er gebeurt. Het mag er zijn, het is goed, het is veilig. Zonder veel woorden over het hoe en wat…… Read more “Het mag er zijn”

Het begon met een slecht bericht wat een heftige verdrietige emotie veroorzaakte. Door de liefdevolle begeleiding haakte ik niet af en ervoer ik een heftige trilling bij mijn hart, wat voelde als een soort wervelstorm, die duurde voor mijn gevoel wel 10 minuten en ik kreeg het erg koud. Toen het trillen stopte, voelde ik… Read more “”

Petra

Eendaagse retraite voor therapeuten en coaches

De eendaagse retraite dag heb ik als heel bijzonder en fijn ervaren. De paarden coaching werd gecombineerd met Dramatherapie en ik denk dat dit een mooie combinatie is, omdat ze allebei werken met het inzetten van het lichaam. Door alle indrukken en oefeningen ervaarde ik een rollercoaster aan emoties gedurende de dag. Ik voelde rust… Read more “Eendaagse retraite voor therapeuten en coaches”

Minke Talsma

Very professional training

“Very professional training to reflect on yourself, share and learn from each… Read more “Very professional training”

Het waren inspirerende dagen! Vanuit je hoofd het echt gaan voelen in je lijf. Mooie tools gekregen om tijdens de sessies in te gaan zetten. Heel fijn hoe Jubine de dagen ingevuld heeft met haar kennis en… Read more “”

Jacolien

Heling van het trauma

“De afgelopen dagen heb ik ook zelf aan den lijve mogen ervaren hoe traumaverwerking met behulp van paarden werkt. Het paard voelt feilloos aan waar de energie op zit die geblokkeerd is en niet kan stromen. En geeft jou DAT wat je nodig hebt, gemist hebt en waar wel de behoefte lag. Zo heb ik… Read more “Heling van het trauma”

Het is echt een must voor iedere coach. De kennis die dit mee brengt voor je zelf en je cliënten. De ademhaling, de lichamelijke oefeningen en de tips voor… Read more “”

Lisa

Zeer prettig en doeltreffend

Ik heb de paardencoaching als zeer prettig en doeltreffend ervaren. De ervaring van in de natuur zijn met de paarden die op subtiele manier het juiste aanraken. Zonder veel te praten weet Jubine het juiste te zeggen, alsof het hele proces vanzelf gaat. Echt het voelen, in het hier en nu zijn staat centraal, de… Read more “Zeer prettig en doeltreffend”

Sandra

Waardevolle dagen

“Het waren zeer leerzame, inspirerende en waardevolle dagen. Jubine neemt je mee in een warm bad waar alles er mag zijn. Voor mij past deze module helemaal in waar ik nu zelf sta en dingen ervaar. Meer lichaamsgericht en in het hier nu. Zeer waardevol om ook deze kant te onderzoeken en te ervaren, voor… Read more “Waardevolle dagen”

Zeer waardevolle opleiding “Zeer waardevolle opleiding, fijne groep en zeer fijne training door Jubine! Mooi om zelf te hebben ervaren dat het zeker niet altijd nodig is om alles in woorden uit te leggen. Weer een mooie toevoeging in mijn koffer vol kennis en ervaring.” Christa ~ jeugdconsulent en paardencoach… Read more “”

Wat is dit een mooie verdieping. Dit maakt mijn pakketje compleet. En een grote wens ging in vervulling om meer te leren over paardencoaching en trauma. De kennis, ervaring, zachtheid, humor van Jubine Nijmeijer gaf me de ruimte om volop te leren. Dank je wel… Read more “”

Marie-José

Een van de mooiere opleidingen voor paardencoaches denk ik. En zeker een opleiding die het waard is om bij het gecertificeerd paardencoachen te horen. Een opleiding die je naar je lichaam brengt. En daar te doorvoelen hoe je lichaam reageert, het gevoel er mag zijn, voor ontlading zorgt en ontspant. En veel nieuwe tools om… Read more “”

Linda

Makes you think about life and feelings

“Valuable, makes you think about life and feelings. Also just really nice to share personal things with colleagues and come closer to each… Read more “Makes you think about life and feelings”

An extraordinary experience

“An extraordinary experience. In the beginning, it was only myself and Daan, the leader of the herd. As I raised my gaze upon the surroundings, there came a strong sense of connection with the other horses, which made me notice what was going on: burden sharing among the herd. Throughout the Covid times, a heavy… Read more “An extraordinary experience”

Er is geen dag voorbij gegaan zonder dat ik aan deze ervaring heb gedacht. Ik verbaas me nog steeds dat zaken minder diep raken. Het lukt me steeds beter om emoties van anderen bij hen te laten. Ik kan meer loslaten en durf meer voor mezelf te… Read more “”

Marlon

Wat een prachtige ervaring “Wat een prachtige ervaring waarbij ik ook een stukje persoonlijk proces onverwachts mocht ervaren. Het was een interessante module waarbij ik handvatten heb gekregen om opgeslagen spanning(en) in het lichaam (trauma) om te zetten naar een ontspanning. Deze ontspanning kan uiteindelijk leiden tot herstel. Fantastisch om te ervaren hoe dit werkt… Read more “”

Deel jouw referentie met ons