Ervaringen

Het is echt een must voor iedere coach. De kennis die dit mee brengt voor je zelf en je cliënten. De ademhaling, de lichamelijke oefeningen en de tips voor trauma.

Lisa

Het waren inspirerende dagen! Vanuit je hoofd het echt gaan voelen in je lijf. Mooie tools gekregen om tijdens de sessies in te gaan zetten. Heel fijn hoe Jubine de dagen ingevuld heeft met haar kennis en kunde.

Jacolien

Een van de mooiere opleidingen voor paardencoaches denk ik. En zeker een opleiding die het waard is om bij het gecertificeerd paardencoachen te horen. Een opleiding die je naar je lichaam brengt. En daar te doorvoelen hoe je lichaam reageert, het gevoel er mag zijn, voor ontlading zorgt en ontspant. En veel nieuwe tools om te gebruiken in de bak bij de paarden

Linda

Heel erg bedankt Jubine voor het geven van deze mooie opleiding, jouw rust, veiligheid en dat alles er mocht zijn, maakte het 3 mooie dagen. Deze opleiding hoort gewoon bij de basisopleiding.

Anoniem

Dankbaar voor deze opleiding een verrijking voor jezelf en als paardencoach! Een echte must have als toevoeging aan de opleidingen die er al waren!

Julia

Wat is dit een mooie verdieping. Dit maakt mijn pakketje compleet. En een grote wens ging in vervulling om meer te leren over paardencoaching en trauma. De kennis, ervaring, zachtheid, humor van Jubine Nijmeijer gaf me de ruimte om volop te leren. Dank je wel daarvoor.

Marie-José

Een beetje magie

Jubine is een van de meest liefdevolle personen die ik in mijn leven heb aangetroffen. Ze is een ware expert in haar gebied en daarnaast is het heerlijk om met haar te praten of te zijn. Het stukje land waar zij haar bedrijf ‘Wild Horse Coaching’ op heeft gevestigd bezit voor mijn gevoel een beetje magie.

Om jouw problemen aan te gaan of om gewoon even lekker van de rust te genieten is dit echt the place to be. Dankjewel Jubine voor alles wat je voor mij hebt gedaan en voor wat wij samen zullen doen. Het is een waar genot!

Eline van Vliet

Serene rust

De serene rust en kalmte van de paarden is direct voelbaar als je op het terrein staat. En dan dat uitgestrekte uitzicht. Zo ging ik in rust en vol vertrouwen het contact aan met Esha, een merrie, liefdevol begeleid door Jubine. In deze mooie verbinding voelde ik me veilig. Veilig genoeg om in mijn kwetsbaarheid te staan. Ik was in het hier en nu, met Esha. Zo voelt vriendschap en onvoorwaardelijk iets doen voor een ander. Wat een mooie ervaring!

Litha ~ senior communicatieadviseur

Zeer prettig en doeltreffend

Ik heb de paardencoaching als zeer prettig en doeltreffend ervaren. De ervaring van in de natuur zijn met de paarden die op subtiele manier het juiste aanraken. Zonder veel te praten weet Jubine het juiste te zeggen, alsof het hele proces vanzelf gaat. Echt het voelen, in het hier en nu zijn staat centraal, de tijd staat even stil. Het heeft mij erg geholpen om nu mijn eigen pad te gaan en ik raad het iedereen aan

Sandra

Jubine kan de boodschappen die de paarden geven op een duidelijke manier vertalen en ze beschikt over de gave om als het ware dwars door je heen te kijken. Hierdoor heeft ze mij in hart en ziel weten te raken. Ik ging met een enorm gevoel van innerlijke rust bij haar weg.

Simone

Er is geen dag voorbij gegaan zonder dat ik aan deze ervaring heb gedacht. Ik verbaas me nog steeds dat zaken minder diep raken. Het lukt me steeds beter om emoties van anderen bij hen te laten. Ik kan meer loslaten en durf meer voor mezelf te kiezen.

Marlon

Wat één sessie met een paard al niet voor resultaat kan hebben! Als ik nu de angst voel opkomen, of als ik nu een trigger of flashback heb, ga ik direct naar mijn lijf. Voelen wat daar te ervaren is en daarbij durven blijven. Het verrast me steeds weer dat de paniek weg lijkt te ebben, dat de ‘aanvallen’ steeds minder lang duren. Zo ontzettend fijn. Maar ook dat er nu ruimte is om oude vastgezette emoties ruimte te geven, dat er steeds stukjes ‘opgeruimd’ worden en dat ik meer ruimte in mij begin te voelen.”

Yvonne

Het begon met een slecht bericht wat een heftige verdrietige emotie veroorzaakte. Door de liefdevolle begeleiding haakte ik niet af en ervoer ik een heftige trilling bij mijn hart, wat voelde als een soort wervelstorm, die duurde voor mijn gevoel wel 10 minuten en ik kreeg het erg koud. Toen het trillen stopte, voelde ik mij totaal anders, lichter, alsof er een steen van mijn hart was afgehaald. De gevolgen zijn verbluffend, wanneer er een situatie zich voordoet waarin ik normaal gesproken getriggerd werd, kan ik nu normaal reageren, zonder dat mijn hele systeem op hol gaat. Gewoon fantastisch.

Petra

Waardevolle dagen

“Het waren zeer leerzame, inspirerende en waardevolle dagen. Jubine neemt je mee in een warm bad waar alles er mag zijn. Voor mij past deze module helemaal in waar ik nu zelf sta en dingen ervaar. Meer lichaamsgericht en in het hier nu. Zeer waardevol om ook deze kant te onderzoeken en te ervaren, voor jezelf als coach, maar ook als je zelf in de bak staat. “

Eendaagse retraite voor therapeuten en coaches

De eendaagse retraite dag heb ik als heel bijzonder en fijn ervaren. De paarden coaching werd gecombineerd met Dramatherapie en ik denk dat dit een mooie combinatie is, omdat ze allebei werken met het inzetten van het lichaam. Door alle indrukken en oefeningen ervaarde ik een rollercoaster aan emoties gedurende de dag. Ik voelde rust en plezier, maar er ontstond ook ruimte voor diepere gevoelens. De kracht van de paarden daarbij is echt ongelofelijk! Een van de momenten die indruk op mij heeft gemaakt:

We zaten met de hele groep buiten en een van de deelnemers uit de groep kreeg een individuele Dramatherapie sessie, waarbij er ook een twee paarden in de ruimte stonden. De rest van de groep zat, samen met Jubien, aan de kant en mocht betrokken meekijken. Na een tijdje kwam een van de andere paarden die niet in de therapie ruimte stond naar mij toe. Het paard legde zijn snuit in mijn nek. Ik schrok hiervan en boog wat naar voren. Ik vond het erg fijn dat ik toen gezien werd door Jubien en dat zij even bij mij stil stond, ook al kreeg iemand anders op dat moment een individuele sessie. Ze zei dat het paard mij probeerde te helpen en dat ik mocht proberen om het toe te staan. Ik vond dit een bijzonder moment. Ik had last van spanningen in mijn nek en het paard heeft dat precies aangevoeld en stuurde er warmte en liefde naartoe.

De Dramatherapie oefeningen die we buiten deden met de hele groep in een kring vond ik ook indrukwekkend. We stonden in een kring en ik vond dat Amanda de groep erg fijn begeleidde. Ik voelde mij veilig en vrij om te doen wat er in mij opkwam. Ik zou deze dag zeker nog eens willen doen!

Minke Talsma
Student Dramatherapie

Heling van het trauma

De afgelopen dagen heb ik ook zelf aan den lijve mogen ervaren hoe traumaverwerking met behulp van paarden werkt. Het paard voelt feilloos aan waar de energie op zit die geblokkeerd is en niet kan stromen. En geeft jou DAT wat je nodig hebt, gemist hebt en waar wel de behoefte lag. Zo heb ik tijdens de sessies mogen ontvangen: weer leren voelen, bewust stilstaan bij welke sensaties er plaatsvinden in je lichaam, steun, warmte, geborgenheid en veiligheid van het paard. Met als resultaat dichter bij mezelf gekomen, een opgelucht gevoel, een tevreden en rustig gevoel wat nog door zal werken de komende dagen (en langer). Draagt absoluut bij aan heling van het trauma. Zo bijzonder en speciaal!” Marieke ~ paardencoach

 

 

Erg mooie en leerzame module

“Erg mooie en leerzame module. Zelf ook mooie inzichten mogen ervaren. Smaakt naar meer.” “Prachtige processen volbrachten zich tussen mens en paard onder de zeer fijne begeleiding van Jubine. Ook bij mij vloeiden tranen, ging ik diep naar binnen en kon ik ruimte maken voor iets wat zichtbaar ruimte nodig had. Iets wat diep opgeslagen zat in mijn lichaam. Ik ervaar nu veel meer lucht en ruimte. Ik ben me nog meer bewust geworden van wat een trauma is en hoe heftig de gevolgen hiervan kunnen zijn. En dat door heel lichaamsgericht te werken je stappen kunt zetten. Helemaal de paarden kunnen daar een onwijze steun in zijn. Maar ook je ademhaling, jezelf scannen, trillen. Dankbaar voor de inzichten waardoor ik zo anderen nog beter kan begeleiden om zichzelf te helpen.” Gemma ~ paardencoach en opleider

Opgeslagen in het lijf

“Een mooie, intensieve, maar vooral fijne bevestiging van de helende capaciteiten van ons lichaam. Want trauma zit niet alleen in het hoofd, het zit vooral opgeslagen in het lijf. Door op een veilige manier lichaamsgericht te werken, met aanwezigheid van een paard, worden hoofd en lijf weer met elkaar in verbinding gebracht. Dank voor de mooie cursus!” Rianne ~ paardencoach

 

Het mag er zijn

“Een hele mooie opleiding die voor mij niet een “aanvulling” is, maar een “must”. Hij sluit zo aan bij mijn gevoel, dat alles klopt. Vanuit je hoofd naar je lijf en daar stilstaan bij wat er gebeurt. Het mag er zijn, het is goed, het is veilig. Zonder veel woorden over het hoe en wat… Voelen dat het goed is en je veiligheid vergroten. Spanningen die daarbij vrij komen en/of overgenomen worden door de paarden is een verademing, verlichting en alles wat daarbij hoort.” Sylvia ~ senior paardencoach

 

An extraordinary experience

“An extraordinary experience. In the beginning, it was only myself and Daan, the leader of the herd. As I raised my gaze upon the surroundings, there came a strong sense of connection with the other horses, which made me notice what was going on: burden sharing among the herd. Throughout the Covid times, a heavy load had been put on my two shoulders while being isolated in a foreign country. However, it felt much lighter as, even without words, the horses reacted to the stress and anxiety within, as if they were telling me that I am not alone. It was also lovely that Esha reached out to me and took away more of what was left after my turn. Overall, the workshop exceeded my expectations (which was already very high), and I would definitely spread out the word for our colleagues to join the herd.”

 

So enrichful to interact with horses

“It was a wonderful experience. I believe everyone should attend such a workshop, it is so enrichful to interact with horses and there is so much to learn. I think Jubine is a great coach. She provides the tool to make the most of this course, but also enables people to be open and really feel and let the energy flow. I enjoyed this course so much I recommend everyone with an open mind to give it a try!”

 

A very special experience

 “The trainer expressed calmness, expertise, and confidence. Within 5 minutes, the horse was able to detect and mirror my issue. The trainer asked the right questions. I can’t explain, you really have to experience this by yourself. It’s a very special experience!”

Very professional training

“Very professional training to reflect on yourself, share and learn from each other!”

Makes you think about life and feelings

“Valuable, makes you think about life and feelings. Also just really nice to share personal things with colleagues and come closer to each other.”

Must voor iedere coach

Het is echt een must voor iedere coach. De kennis die dit meebrengt voor jezelf en je cliënten. De ademhaling, de lichamelijke oefening en de tips voor trauma.” Linda ~ paardencoach

It is about body language

“I enjoyed the workshop. Horses are indeed mirrors who live in the moment. What I liked the most is that in this workshop it is about body language. Not about how to find and use the perfect words to express yourself. A horse brings you to your inner self. A horse wants you to be part of the herd and will do everything to release energies in you that blocks your flow in life. It was a perfect day.”

Zeer waardevolle opleiding

“Zeer waardevolle opleiding, fijne groep en zeer fijne training door Jubine! Mooi om zelf te hebben ervaren dat het zeker niet altijd nodig is om alles in woorden uit te leggen. Weer een mooie toevoeging in mijn koffer vol kennis en ervaring.”

Christa ~ jeugdconsulent en paardencoach

 

Belangrijke en gedegen basiskennis

“Jubine is voor dit niet bepaald lichtvoetige onderwerp de beste die ik me kon wensen. Heel kundig, dat natuurlijk. Maar minstens zo belangrijk, ze is een warm, integer, empathisch, respectvol persoon (ik realiseer me dat dit een behoorlijk riedeltje is maar toch is het niets te veel). Behalve dat ze ons heeft gevoed met belangrijke en gedegen basiskennis, stond vooral ‘gevoel’ (laat ik het ‘hart en buik’ noemen) centraal. Aangezien de paarden het toch wel laten zien, hoe fijn is het dán dat Jubine Nijmeijer er is…Ze heeft oor en oog voor iedereen, voelt aan en ‘nodigt uit’ om te delen, gaat daarin voorbij de woorden, en neemt de tijd die nodig is om in te zoomen op wat er (voor jou) op dát moment toe doet. Alles mag er zijn, je bent er om te leren en domme vragen bestaan niet.”

Peggy ~ paardencoach

Meer lichaamsgericht en in het hier nu

“Het waren zeer leerzame, inspirerende en waardevolle dagen. Jubine neemt je mee in een warm bad waar alles er mag zijn. Voor mij paste deze module helemaal in waar ik nu zelf sta en dingen ervaar. Meer lichaamsgericht en in het hier nu. Zeer waardevol om ook deze kant te onderzoeken en te ervaren, voor jezelf als coach maar ook als je zelf in de bak staat.”

Femke ~ senior paardencoach

Wat een prachtige ervaring

Wat een prachtige ervaring waarbij ik ook een stukje persoonlijk proces onverwachts mocht ervaren. Het was een interessante module waarbij ik handvatten heb gekregen om opgeslagen spanning(en) in het lichaam (trauma) om te zetten naar een ontspanning. Deze ontspanning kan uiteindelijk leiden tot herstel. Fantastisch om te ervaren hoe dit werkt en om mensen hiermee een klein beetje te mogen helpen. Jubine Nijmeijer, bedankt voor deze prachtige ervaring en alle inspiratie!

Kiki ~ marketing coordinator en paardencoach

Deel ook jouw ervaring met ons aub, klik hier