WORKSHOP
“Ruimte voor reflectie”

We spiegelen ons voortdurend aan de mensen om ons heen. Dit is een natuurlijk aspect van ons zijn. Echter kunnen we door de waan van de dag onszelf en elkaar voorbij lopen, waardoor we het contact en de reflectie missen. Hoe fijn is het om een moment te hebben om als collega’s samen te komen op een inspirerende plek èn de ruimte te krijgen voor persoonlijke ontwikkeling. In de workshop “Ruimte voor reflectie” kijk je met elkaar mee en deel je met elkaar. Dit helpt je om te reflecteren, om inzicht in jezelf te krijgen en om jezelf te herkennen in de ander. Je staat er niet alleen voor. Sterker nog; de ander ervaart soortgelijke issues. Dit verbindt en geeft ontspanning.

“It was a wonderful experience. I believe everyone should attend such a workshop, it is so enriching to interact with horses and there is so much to learn. I think Jubine is a great coach. She provides the tool to make the most of this course but also enables people to be open and really feel and let the energy flow. I enjoyed this course so much that I recommend that everyone with an open mind try it!”

Zoek je als organisatie naar een inspirerende en ontspannen manier om collega’s bij elkaar te brengen om in contact te zijn en te reflecteren? En wil je jouw medewerkers iets anders bieden wat verder gaat dan de functie of de rol die iemand heeft binnen de organisatie? Dan biedt Wild Horse Coaching een inspirerend samenzijn en een moment van stilstaan bij jezelf en de ander. Je krijgt in één dagdeel waardevolle inzichten in jezelf, waarbij je ook nog eens oog hebt voor elkaar.

Wat gaan we doen?

De naam van de workshop “Ruimte voor reflectie” zegt het al. Deze workshop doe je met collega’s waarbij je ieder een individuele sessie krijgt met de paarden, waarbij de andere deelnemers meekijken en ervaren. Tussendoor zijn er momenten om je ervaring met elkaar te delen. De workshop is ervarings- en lichaamsgericht. Reflecteren op een veilige en ontspannen wijze is de insteek van de workshop.

Vragen die beantwoord worden of onderwerpen die voorbij komen, zijn bijvoorbeeld:

 • “Wat spiegelt het paard aan mij?”
 • “Klopt het beeld dat ik van de ander heb eigenlijk wel?”
 • “Herkenning van jezelf in de ander”
 • “We worstelen allemaal met dezelfde issues”
 • “De kracht van openheid en kwetsbaarheid”

Wat levert het op?

Als werkende mensen zijn we gewend om in rollen en functies te opereren. We kunnen ons hierin behoorlijk verliezen. Naast ons werk kan ons privé leven ook behoorlijk wat van ons vergen. Werk en privé kunnen hierdoor onder spanning komen te staan. We kunnen ons verliezen in de drukte en waan van de dag. Ontspannen is lastig omdat ons hoofd continu aan staat. We raken het contact met onszelf en ons lichaam kwijt. Bij Wild Horse Coaching maken we pas op de plaats. We geven ruimte aan het ontspannen, het reflecteren en het delen met elkaar. Zijn en reflecteren
met paarden leidt niet tot een concreet resultaat of doel dat nagestreefd moet worden, maar helpt je te ontspannen en de ruimte te geven aan jezelf en de ander. Om dingen er te laten zijn, die je normaal gesproken wat minder snel toelaat.

“Trainer straalde rust, deskundigheid en vertrouwen uit. Binnen 5 min had het paard mijn issue tevoorschijn getoverd. De trainer stelde de juiste vragen. Ik kan het niet uitleggen; je moet dit echt zelf ervaren. Heel bijzonder!” medewerker zorginstelling

Voor wie?

Deze workshop is bedoeld voor de medewerkers van jouw organisatie. In een kleine groep komen collega’s bij elkaar. Dit hoeven geen directe collega’s van elkaar te zijn. In een informele setting en natuurlijke omgeving krijgen de medewerkers de ruimte om voor een dagdeel stil te staan bij zichzelf op het vlak van balans en persoonlijke ontwikkeling. Iedere medewerker krijgt een individuele sessie met de paarden; de andere deelnemers aan de workshops kijken mee. Zo ontstaat er saamhorigheid en verbinding. De medewerkers zijn een unieke ervaring rijker en hebben elkaar op een bijzondere manier mogen meemaken.

“Very professional training to reflect on yourself, share and learn from each other!” medewerker financiële instelling

“Valuable, makes you think about life and feelings. Also just really nice to share personal things with colleagues and come closer to each other.” medewerker financiële instelling

Groepsgrootte.

Om een veilige setting te waarborgen en iedereen de ruimte voor reflectie te bieden, is de maximale groepsgrootte: 5 deelnemers.

De coach

Jubine Nijmeijer
Jubine is een enthousiaste en betrokken paardencoach, trainer en yogadocent. Ze is als voormalig kandidaat-notaris Ondernemingsrecht van een internationaal advocatenkantoor en vestigingsmanager van een middelgrote stichting gewend aan een werkomgeving met veel dynamiek en werkdruk.

Vanaf 2012 is zij zich steeds meer gaan richten op het coachen en trainen. Zij heeft sinds 2014 haar eigen coachings-en trainingslocatie met paarden en ontving reeds vele individuen, groepen en teams voor coaching en training. Met haar rustige en warme uitstraling creëert zij al snel veiligheid in de groep.

Ook voor diegene die het spannend vinden om met paarden te werken, weet zij al snel het ijs te breken en mensen op hun gemak te stellen. Zij spreekt de paardentaal als geen ander en hierdoor ontstaat er al snel openheid om met behulp van de paarden zaken met elkaar te bespreken en aan te kijken. Hiermee creëert zij de ultieme omgeving om met elkaar te ervaren en van elkaar te leren, zodat je als team of organisatie net dat laagje dieper en tot gezamenlijke oplossingen kunt komen.

Onze paarden

Golden Dawn. Deze jong volwassen ruin windt er geen doekjes op en zal je zeker niet pleasen. Maar als hij voelt dat jij hem nodig hebt, dan zal hij er voor je zijn als een rots in de branding.

Esha; deze gevoelige volwassen merrie houdt van aandacht en wil graag aanhaken. Echter, als je haar te veel forceert, zal ze geen hoef verzetten. Frustratie en spanningen helpt ze graag afvloeien, om vervolgens weer samen in beweging te komen

Milou; deze rustige jong volwassen merrie voelt goed aan wanneer jij een steuntje in de rug kan gebruiken. Zij laat met heel haar wezen zien hoe het is om zelfstandig en zelfredzaam te zijn.

August; deze volwassen ruin met zijn imposante uitstraling, heeft een karakter van goud. Hij laat feilloos zien waar de blokkades zitten. “Ik ben er voor je, maar je moet het zelf doen” is een van zijn motto’s!

Roos; deze lieve gevoelige jong volwassen merrie en half zus van Milou is dan wel de onderste in “rang”, maar aan haar persoonlijkheid zal het niet liggen. Ze zal het je niet makkelijk maken; als jij naar links wilt, zal zij gegarandeerd naar rechts willen. Dus je moet van goede huize komen bij deze dame.

Kobus; deze gezellige stoere pony brengt veel wijsheid in de sessies. Waar jij de weg niet meer weet, helpt Kobus je deze weer te vinden.

Voorbereiding & evaluatie

Vooraf aan de workshop stemmen we onderling af waar op dit moment de behoefte ligt van de medewerkers. Na de workshop plannen we graag een moment om te evalueren hoe de medewerkers de workshop hebben ervaren.

Over de locatie

De workshop vindt plaats binnen en buiten op de prachtige coachings- en trainingslocatie van Wild Horses. De locatie is prachtig gelegen aan de rand van een natuurgebied. De locatie biedt veel sfeer en privacy. Dit betekent dat er gedurende workshops en trainingen geen andere activiteiten plaatsvinden en de locatie dus geheel ter beschikking staat aan de groep. De locatie is goed bereikbaar met OV en de auto. Vanaf metrostation Nootdorp is het nog 20 minuten wandelen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Catering

De deelnemers aan de workshop worden goed verzorgd. Er staan warme dranken, water en gezonde snacks klaar zodat iedere deelnemer zich welkom voelt.

Investering

175 euro, excl. BTW per deelnemer.

Data

Data worden in overleg vastgelegd.

Zij gingen jullie voor

WHC werkt voor uiteenlopende organisaties in verschillende sectoren, zoals financiële instellingen, ministeries en zorginstellingen. Opdrachtgevers zijn onder meer:

Vrijblijvende offerte ontvangen?

In een kennismakingsgesprek bespreek ik graag wat jullie wensen zijn, om op basis daarvan een vrijblijvende offerte te maken. Als je hieronder je gegevens achterlaat, neem ik snel contact met je op.

Naam(Vereist)

Ik mail je binnen twee dagen terug om een vrijblijvende bel afspraak te maken. Je ontvangt zelf automatisch een kopie van je bericht.

0
  0
  Jouw bestelling
  Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website