De eendaagse retraite dag heb ik als heel bijzonder en fijn ervaren. De paarden coaching werd gecombineerd met Dramatherapie en ik denk dat dit een mooie combinatie is, omdat ze allebei werken met het inzetten van het lichaam. Door alle indrukken en oefeningen ervaarde ik een rollercoaster aan emoties gedurende de dag. Ik voelde rust en plezier, maar er ontstond ook ruimte voor diepere gevoelens. De kracht van de paarden daarbij is echt ongelofelijk! Een van de momenten die indruk op mij heeft gemaakt:

We zaten met de hele groep buiten en een van de deelnemers uit de groep kreeg een individuele Dramatherapie sessie, waarbij er ook een twee paarden in de ruimte stonden. De rest van de groep zat, samen met Jubien, aan de kant en mocht betrokken meekijken. Na een tijdje kwam een van de andere paarden die niet in de therapie ruimte stond naar mij toe. Het paard legde zijn snuit in mijn nek. Ik schrok hiervan en boog wat naar voren. Ik vond het erg fijn dat ik toen gezien werd door Jubien en dat zij even bij mij stil stond, ook al kreeg iemand anders op dat moment een individuele sessie. Ze zei dat het paard mij probeerde te helpen en dat ik mocht proberen om het toe te staan. Ik vond dit een bijzonder moment. Ik had last van spanningen in mijn nek en het paard heeft dat precies aangevoeld en stuurde er warmte en liefde naartoe.

De Dramatherapie oefeningen die we buiten deden met de hele groep in een kring vond ik ook indrukwekkend. We stonden in een kring en ik vond dat Amanda de groep erg fijn begeleidde. Ik voelde mij veilig en vrij om te doen wat er in mij opkwam. Ik zou deze dag zeker nog eens willen doen!

0
    0
    Jouw bestelling
    Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website