Mijn Verhaal

Als jong meisje stopte ik midden in een bos, ging op de grond zitten en zei tegen mijn ouders: ik wil hier voor altijd blijven. Hetzelfde gebeurde op een bergtop in de Alpen tijdens een vakantie. In de natuur voelde ik mij verbonden met iets groters en dit gaf mij een immense rust. Ik was ook een spontaan wild kind, vrijgevochten en nergens bang voor.

De sterke band met paarden voelde ik al op jonge leeftijd. Het was moeilijk om te zien hoe paarden moesten leven, weggezet in stands, en hoe ze werden behandeld als ze zich ‘misdroegen’. Waar paarden een vrijer leven leidden, voelde ik me fijn en verbonden.

Mijn pad

Mijn pad is altijd voor mij verborgen geweest. Ik ben afgestudeerd als jurist en heb ook een tijd lang gewerkt in het bedrijfsleven, maar ik leek nooit echt mijn draai te kunnen vinden. Ik raakte uit verbinding en dit maakte dat ik wel een ander pad moest inslaan. 

De paarden kwamen weer op mijn pad en in dezelfde periode boekte ik op intuïtie een yoga retraite op Bali bij Katiza Satya en Kevin Sahaj. Ik voelde een directe diepe verbondenheid en mijn hart opende zich. 

Paarden en yoga

Paarden en yoga werden steeds belangrijker in mijn leven en hielpen mij om meer en meer thuis te zijn in mijzelf en van daaruit te leven. Met mijn gezin woon ik nu samen met een kudde paarden aan de rand van een prachtig natuurgebied in Pijnacker.

Over

Inmiddels houd ik mij al ruim 1,5 decennium bezig met het begeleiden van mensen, groepen en teams en ben ik stevig geankerd als (paarden)coach en trainer. Op mijn eigen locatie breng ik mens en paard in contact. 

Mijn begeleiding kenmerkt zich door een lichaamsgerichte aanpak. De natuur, de paarden en het verbinden staan hierbij centraal. Ik werk intuïtief en op een compassievolle manier. Ik begeleid graag groepen en teams, om los te komen van beperkingen en nieuwe verbindingen te leggen. 

Trauma

Trauma

Mijn lichaamsgerichte aanpak sorteert bij traumaverwerking een enorm positief effect. Op dit onderwerp heb ik mij de afgelopen jaren met veel passie toegelegd en ik geef over dit prachtige onderwerp inmiddels een basis- en verdiepingsopleiding aan paardencoaches en therapeuten.

Mijn missie is om bij te dragen aan een beter begrip van trauma en het laten ervaren van de kracht van paardencoaching en lichaamswerk bij het herstel van trauma.

Achtergrond

Workshop Balancing Relationships Epona Duitsland 2011
Basisopleiding Systemische Paardencoaching Bureau Wind 2012
Yin Yoga and Meditation Teacher Training Stillnessinyoga 2015 
Workshop Klaus Ferdinand Hempfling Denemarken 2015
The Heart Training Delight Yoga 2016
Verkorte Basisopleiding Paardencoaching Caprilli Coaching en Training 2016
Beroepsopleiding Transformatiecoach Academie voor Holistisch Coachen 2017
Healing Yoga Training Delight Yoga 2017 en 2021
The Mind Training Delight Yoga 2021
De herstel na seksueel misbruik Academie 2022-heden
Eigen coachpraktijk met paarden 2012-heden
Re-integratiecoach UWV namens Caprilli Coaching & Training 2017-2022
Trainster Opleiding Paardencoaching en Trauma bij Caprilli Coaching & Training 2019-heden

Referenties

Wat één sessie met een paard al niet voor resultaat kan hebben! Als ik nu de angst voel opkomen, of als ik nu een trigger of flashback heb, ga ik direct naar mijn lijf. Voelen wat daar te ervaren is en daarbij durven blijven. Het verrast me steeds weer dat de paniek weg lijkt te… Read more “”

Yvonne

Ik heb de paardencoaching als zeer prettig en doeltreffend ervaren. De ervaring van in de natuur zijn met de paarden die op subtiele manier het juiste aanraken. Zonder veel te praten weet Jubine het juiste te zeggen, alsof het hele proces vanzelf gaat. Echt het voelen, in het hier en nu zijn staat centraal, de… Read more “”

Sandra

Jubine kan de boodschappen die de paarden geven op een duidelijke manier vertalen en ze beschikt over de gave om als het ware dwars door je heen te kijken. Hierdoor heeft ze mij in hart en ziel weten te raken. Ik ging met een enorm gevoel van innerlijke rust bij haar weg.

Simone

De serene rust en kalmte van de paarden is direct voelbaar als je op het terrein staat. En dan dat uitgestrekte uitzicht. Zo ging ik in rust en vol vertrouwen het contact aan met Esha, een merrie, liefdevol begeleid door Jubine. In deze mooie verbinding voelde ik me veilig. Veilig genoeg om in mijn kwetsbaarheid… Read more “”

Litha ~ senior communicatieadviseur

Jubine is een van de meest liefdevolle personen die ik in mijn leven heb aangetroffen. Ze is een ware expert in haar gebied en daarnaast is het heerlijk om met haar te praten of te zijn. Het stukje land waar zij haar bedrijf ‘Wild Horse Coaching’ op heeft gevestigd bezit voor mijn gevoel een beetje… Read more “”

Eline van Vliet

Dankbaar voor deze opleiding een verrijking voor jezelf en als paardencoach! Een echte must have als toevoeging aan de opleidingen die er al waren!

Julia

Het begon met een slecht bericht wat een heftige verdrietige emotie veroorzaakte. Door de liefdevolle begeleiding haakte ik niet af en ervoer ik een heftige trilling bij mijn hart, wat voelde als een soort wervelstorm, die duurde voor mijn gevoel wel 10 minuten en ik kreeg het erg koud. Toen het trillen stopte, voelde ik… Read more “”

Petra

Een van de mooiere opleidingen voor paardencoaches denk ik. En zeker een opleiding die het waard is om bij het gecertificeerd paardencoachen te horen. Een opleiding die je naar je lichaam brengt. En daar te doorvoelen hoe je lichaam reageert, het gevoel er mag zijn, voor ontlading zorgt en ontspant. En veel nieuwe tools om… Read more “”

Linda

Er is geen dag voorbij gegaan zonder dat ik aan deze ervaring heb gedacht. Ik verbaas me nog steeds dat zaken minder diep raken. Het lukt me steeds beter om emoties van anderen bij hen te laten. Ik kan meer loslaten en durf meer voor mezelf te kiezen.

Marlon

Heel erg bedankt Jubine voor het geven van deze mooie opleiding, jouw rust, veiligheid en dat alles er mocht zijn, maakte het 3 mooie dagen. Deze opleiding hoort gewoon bij de basisopleiding.

Anoniem

Het is echt een must voor iedere coach. De kennis die dit mee brengt voor je zelf en je cliënten. De ademhaling, de lichamelijke oefeningen en de tips voor trauma.

Lisa

Het waren inspirerende dagen! Vanuit je hoofd het echt gaan voelen in je lijf. Mooie tools gekregen om tijdens de sessies in te gaan zetten. Heel fijn hoe Jubine de dagen ingevuld heeft met haar kennis en kunde.

Jacolien

Wat is dit een mooie verdieping. Dit maakt mijn pakketje compleet. En een grote wens ging in vervulling om meer te leren over paardencoaching en trauma. De kennis, ervaring, zachtheid, humor van Jubine Nijmeijer gaf me de ruimte om volop te leren. Dank je wel daarvoor.

Marie-José

Het sprookje van de spirits “Steeds weer word ik meegevoerd naar de beleving van deze transformerende dag” Een dagje met de paarden, alles op deze dag, van zoveel waarde Laat je betoveren, deze magische plek zal je hart veroveren Een stokje met bloemen hebben we gemaakt, helende klanken hebben mijn ziel geraakt. Omringd door de… Read more “”

Suzanne Megens

Wil jij meer weten?

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden over onze activiteiten en workshops? Schrijf je in voor mijn maandelijkse nieuwsbrief, met aankondigingen en datums.

Ik doe niet aan spam, lees in mijn privacybeleid hoe ik omga met jouw gegevens

0
    0
    Jouw bestelling
    Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website