WORKSHOP “Paardencoaching en hechting”

Paarden zijn sensitief voor binding. Zij voelen en raken direct onze diepste emotionele verwondingen aan. Dit gebeurt in een fractie van een paar seconden en biedt een opening tot heling. Wil je leren dit moment waar te nemen en hiermee te werken in dienste van het proces tussen paard en client. Schrijf je dan nu in voor deze inspirerende eendaagse workshop.

Paarden zijn verbinders en spiegels. Instinctief weten paarden dat ze meer overlevingskansen hebben als ze in een kudde samenleven. Paarden hebben zich hierdoor ontwikkeld tot sociaal-emotioneel zeer intelligente dieren; zij zijn invoelend en weten precies hoe de onderlinge verhoudingen binnen de kudde liggen. Paarden zijn elkaar tot steun en weten wat ze aan elkaar hebben. Ze vertonen allerlei sociale gedragingen; samen eten, slapen en spelen. Dit maakt dat ze zich ontspannen en fijn voelen. 

Paarden zijn dus zeer sensitief voor binding. Als een paard niet in deze natuurlijke behoeften aan binding wordt voorzien, ervaart het paard stress.

 • Duur: 1 dag
 • Tijden: 9.00 – 17.00
 • Kosten: 195 euro excl. BTW
 • Inclusief lunch
 • Inclusief hand-out
 • Inclusief certificaat
 • Data: 13 sept ’24 | 13 dec ’24

Direct aanmelden kan hier.

“De training “de verdieping” heeft mij diep geraakt en heeft me geholpen om meer in balans te komen en mijn intuïtie sterker te ontwikkelen. Ik voel me dankbaar en geïnspireerd door deze ervaring en kan het iedereen aanraden die op zoek is naar persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Het is een unieke en magische ervaring die ik voor altijd zal koesteren.” ~ Stephanie, paardencoach

“Ik heb de verdieping bij Wild Horses met Jubine als zeer waardevol en leerzaam ervaren. De dagen vlogen voorbij waarin er werkelijke verstilling opkwam zowel in mij als in de groep en samen met de paarden. De afwisseling van de verschillende oefeningen en sessies in combinatie met de liefdevolle en aandachtige begeleiding van Jubine maakten dat ik het als een warm bad heb ervaren. De plek, de kudde paarden en de zorg in het eten en de huisvesting maakten het plaatje en gevoel nog meer compleet. Ik voelde me echt opgenomen in de kudde van paarden en mensen om me heen en niet onbelangrijk, we hebben ook nog super veel lol samen met de groep gehad. Een aanrader voor elke paardencoach om dit te gaan ervaren als zeer leerzame aanvulling op ons vak.” ~
Liesbeth van Vreeswijk, paardencoach

“Dankbaar voor deze opleiding, een verrijking voor jezelf en als paardencoach! Een echte must have als toevoeging aan de opleidingen die er al waren!” ~ Julia, paardencoach

Ook wij mensen hebben diepe sociaal-emotionele behoeften. Deze behoeften zijn inherent aan wie we zijn als mensen. Worden deze niet gevoeld, dan geeft dit allerlei emotionele spanningen. Dit heeft effect op hoe we ons hechten in relaties; in hoeverre we in staat zijn om ons te binden en intimiteit te ervaren. Ook heeft dit effect op de ontwikkeling van onze authenticiteit, autonomie en onafhankelijkheid. 

“De training is een échte aanrader! Zelf heb ik deze training als heel leerzaam ervaren. Tot de dag van vandaag heb ik er nog steeds profijt van. Er wordt met je meegekeken waar je jezelf kunt ontwikkelen of waarin je kunt groeien, en daarin neemt de trainster jou in jouw eigen tempo mee. Op een prachtige locatie en met behulp van een kudde van 6 paarden, krijg je volop de gelegenheid om op een prettige veilige en kundige manier te ervaren en te leren.” ~ Patricia, paardencoach

“Drie dagen die voorbij zijn gevlogen én tegelijkertijd aanvoelde als een week. De rituelen uit o.a. het sjamanisme waren voor ons nieuw. Door de manier waarop Jubine (in samenwerking met andere) dit begeleide voelde het al snel vertrouwd en hebben we hier mooie inspiratie mee opgedaan zowel voor ons werk als persoonlijk. De constante balans tussen rust, in contact met jezelf en verbinding maken met dat wat er is én heerlijk de slappe lach hebben met elkaar, gek doen, fudge eten, werkt na 1 1/2 week nog steeds door in ons leven.
Ook in ons werk als paardencoach nemen we deze rust en balans nog meer mee en voelt en daadwerkelijk als een verdieping!: ~ Carla en Marleine, paardencoaches

Hechtingsstijlen

Als gevolg van het niet gevoeld worden, ontwikkelen we zogenaamde hechtingsstijlen. Deze stijlen zijn eigenlijk een soort beschermingsmechanismen om om te kunnen gaan met de pijn van het niet gevoeld worden. In het samenzijn met paarden worden onze beschermingsmechanisme zichtbaar. In het eerste contact met het paard, spiegelt het paard vrijwel direct hoe we in contact staat met onszelf en met de ander.

“Gedurende deze opleiding/retraite ervaarde ik een intens prachtige reis, een reis naar mijn innerlijke zelf. De wijsheid aanwezig in elk van ons, ons lichaam, waarbij de paarden ons uitnodigen om dit écht te doorvoelen. Zodat vitale levensenergie terug kan stromen en ‘vertrouwen’ en ‘(universele) liefde’ opnieuw een basis vormt. Het gaf mij, als begeleider, de bewuste uitnodiging om steeds weer opnieuw ruimte te bieden aan het energetische proces wanneer we aansluiten op het veld van het paardenbewustzijn. Voorbij woorden. Ruimte bieden aan wat er wenst te ontstaan vanuit het onderbewustzijn, vanuit een onzichtbare wereld. Vertragen, vertrouwen en afstemmen op alles dat is zoals het is. Daar zit een intense en vitaal mooie kracht! Pas wanneer ik, als begeleider, deze belichaming doorvoel, kan ik anderen ondersteunen in dit energetische proces.” ~ Caroline, paardencoach

“Wauw…. Dat is het eerste woord wat bij mij naar boven komt als ik terug kijk op de Training ‘De Verdieping’ voor (paarden)coaches. 3 dagen lang zak je steeds verder in een bubbel van verstilling, vertraging, verbinding, rust en alleen maar Zijn. De lichaamsgerichte oefeningen, ceremonies, de groep, de paarden onder de hartverwarmende begeleiding van Jubine vloeiden prachtig in elkaar over.
Ik ervaar meer verbinding met mezelf, mijn lijf is ontspannen en stroomt. De verstilling en vertraging zorgt voor een innerlijke rust. De verbinding te voelen met de groep, allemaal vrouwen, was bijzonder en helend. Dit in het bijzijn van de paarden maakt het nog krachtiger!
Alles is met liefde verzorgd, het eten, de slaapplek en alles er omheen.
Een echte aanrader als je je persoonlijk wil ontwikkelen.
Ik voel mij dankbaar en nederig voor alle mooie mensen die ik heb ontmoet tijdens deze reis. We hebben gelachen, gehuild, elkaar gesteund, prachtige verhalen gedeeld en nog zoveel meer.”
~ Femke Doevendans, paardencoach

Inhoud workshop

Deze eendaagse workshop staat geheel in het teken van onze hechtingsstijlen, hoe je deze kunt herkennen en hoe je hiermee kunt werken in paardencoachingssessies?

Het is een verdiepende workshopdag, waarbij je aan de slag gaat met je eigen ‘bindingsemoties’. Je gaat ze voelen en doorleven. Er zullen verschillende paardencoachingssessies gedaan worden, waarbij je of zelf de bak ingaat of mee-ervaart en leert vanaf de kant de impact van de manier waarop we gehecht zijn.

Je leert van het belang om een veilige ondersteunende omgeving te creëren waarbinnen cliënten ervaringsgericht kunnen leren gezonde verbindingen aan te gaan, met behoud van hun eigen authenticiteit en autonomie.

Reacties deelnemers

“Een fijne groep mensen met ieder eigen thema’s. Samen met de paarden groot en klein (waar we allemaal verliefd op waren), de entourage, het fijne plekje en het heerlijke eten wist Jubine een fijne, veilige plek te creëren waardoor er voor iedereen alle gelegenheid was voor zelfontwikkeling en verdieping. Lachen, af en toe een traan, Jubine begeleidt je drie dagen zo fijn door alle up’s en downs heen en geeft alle gelegenheid vragen te stellen.
Zeker een aanrader!”

“Een enorm mooie aanvulling op de eerdere opleiding. De ademhalingsoefeningen en het diep ingaan op lichamelijke sensaties is echt toepasbaar!”

“Een opleiding die je naar je lichaam brengt. En daar te doorvoelen hoe je lichaam reageert, het gevoel er mag zijn, voor ontlading zorgt en ontspant. En veel nieuwe tools om te gebruiken in de bak.”

“Het waren inspirerende dagen! Vanuit je hoofd het echt gaan voelen in je lijf. Mooie tools gekregen om tijdens de sessies in te gaan zetten. Heel fijn hoe Jubine de dagen ingevuld heeft met haar kennis en kunde.”

“Ik vond dit een absolute meerwaarde. Een goede afwisseling van kennis (hoofd) en gevoel (lijf)”

Wat ontvang je als deelnemer aan deze workshop?

 • Ervaringsgerichte, lichaamsgerichte/somatische en reflectieve oefeningen
 • Sessies met het paard als hulpbron 
 • Verdieping met betrekking tot eigen houding als coach, creëren veiligheid en procesbegeleiding
 • Hand-out met theorie over hechtingsstijlen
 • Certificaat als bewijs van deelname

“Het waren zeer leerzame, inspirerende en waardevolle dagen. Jubine neemt je mee in een warm bad waar alles er mag zijn. Voor mij past deze module helemaal in waar ik nu zelf sta en dingen ervaar. Meer lichaamsgericht en in het hier nu. Zeer waardevol om ook deze kant te onderzoeken en te ervaren, voor jezelf als coach, maar ook als je zelf in de bak staat.“

De coach

Jubine Nijmeijer
Jubine is een enthousiaste en betrokken paardencoach, trainer en yoga docente. Ze geeft trainingen en workshops aan groepen professionals waaronder (paarden)coaches, managers en leidinggevende. 

Vanaf 2012 is zij zich steeds meer gaan richten op het coachen en trainen. Zij heeft sinds 2014 haar eigen coachings-en trainingslocatie met paarden en ontving reeds vele individuen, groepen en teams voor coaching en training. Met haar rustige en warme uitstraling creëert zij al snel veiligheid in de groep.

Sinds 2019 inspireert zij paardencoaches op het vlak van trauma bij een opleidingsinstituut voor paardencoaches met haar gepassioneerde uitleg en begeleiding in de praktijk met de paarden. Met haar rustige en warme uitstraling creëert zij al snel veiligheid in de groep, waardoor er openheid ontstaat om op een diepere laag met de paarden en elkaar te onderzoeken wat spanning en trauma doet. Hiermee creëert zij de ultieme leeromgeving, waarbij je leert door te ervaren en theorie echt tot leven komt.

Jubine volgde de Opleiding Systemisch Paardencoaching bij Bureau Wind in 2012. Later volgde zij de verkorte basisopleiding bij Caprilli Coaching en de opleiding tot transformatiecoach bij de Academie voor Holistisch Coachen. Ook volgde zij diverse docententrainingen op het vlak van yoga, zoals de yin yoga, mindfulness en meditatie opleiding bij Stillnessinyoga en de advanced studies: The Heart, The Mind en Healing Yoga bij Delight Yoga. Zij heeft een eigen coachingslocatie met paarden sinds 2014. De training is ontwikkeld na ruim een decennium ervaring met het werken met paarden en cliënten die met stress en trauma kampen. De lichaamsgerichte benadering die Jubine bij de paarden toepast, is o.a. gestoeld op het werk van Peter Levine (Somatic Experiencing (SE), de Polyvagal Theorie (PVT), de visie van Klaus Ferdinand Hempfling, ademhalingswerk van Donna Tart, healing yoga technieken uit het Tibetaans Boeddhisme, als ook diepgaande meditatietechnieken.

Voor wie is deze workshop?

Je hebt de basisopleiding tot paardencoach afgerond; je hebt al de nodige praktijkervaring of bent startende met het opzetten van je praktijk? Je wilt je graag verder verdiepen en ontwikkelen in dit prachtige vak? Je bent op zoek naar integratie van al hetgeen je tot nu toe aan kennis hebt opgedaan? Je wilt meer uit je sessies halen? Je bent op zoek naar inspiratie, verdieping op het vlak van procesbegeleiding en een lichaamsgerichte aanpak en versteviging/belichaming van jezelf in dit vak; je wilt graag groeien naar een volwassen volwaardige paardencoach?

“Voor mij voelde deze training als een spirituele retraite waarbij je 3 dagen ondergedompeld wordt in meditaties en stilte momenten (met en zonder paarden) en een reis door je eigen lichaam. Op een heerlijke plek met liefdevolle en kundige begeleiding van Jubine en ook de innerlijke mens werd goed verzorgd, het receptenboek mist nog ;-).

Heel fijn om onderdeel uit te mogen maken van een prachtige paarden- én mensenkudde waarbij ik veel steun heb gevoeld van de paarden tijdens mijn persoonlijke sessie waar Jubine mij telkens weer liet voelen en terugkomen in mijn lijf. Bedankt voor de afgelopen dagen, ik voelde mij thuis.” ~ Jet, paardencoach

Onze paarden

Golden Dawn. Deze jong volwassen ruin is heel duidelijk en als een rots in de branding.

Esha; deze gevoelige volwassen merrie helpt je graag met spanningen afvloeien, om vervolgens weer samen in beweging te komen

Milou; deze rustige jong volwassen merrie voelt goed aan wanneer jij een steuntje in de rug kan gebruiken.

August; deze volwassen ruin met zijn imposante uitstraling, heeft een karakter van goud.

Roos; deze gevoelige jong volwassen merrie zal het je niet altijd makkelijk maken.

Kobus; deze gezellige stoere pony brengt veel wijsheid in de sessies.

Duur & data

De workshop duurt 1 dag van 09.00-17.00. De eerstvolgende workshops worden gegeven op:

VRIJ 13 SEPT ’24
VRIJ 13 DEC ’24

Kosten

De kosten voor deze 1-daagse workshop zijn: € 195,– euro, exclusief BTW, inclusief lunch, thee/koffie/versnaperingen, hand-out en certificaat.

Groepsgrootte

We werken in een groep van maximaal 8 deelnemers. De groep vindt doorgang bij minimaal 6 deelnemers. Deze workshop is een gelegenheid om met gelijkgestemden bij elkaar te komen, om met en van elkaar te leren.

Weet je genoeg en wil jij jezelf aanmelden?

Je kunt jezelf via onderstaande button direct aanmelden voor deze training.


Wil je eerst meer weten?

Ik neem graag de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Via mijn online agenda kun je daar zelf een belafspraak voor inplannen.

“Zeer waardevolle opleiding, fijne groep en zeer fijne training door Jubine! Mooi om zelf te hebben ervaren dat het zeker niet altijd nodig is om alles in woorden uit te leggen. Weer een mooie toevoeging in mijn koffer vol kennis en ervaring.” Christa ~ jeugdconsulent en paardencoach

Locatie

De training vindt plaats binnen en buiten op de prachtige coachings- en trainingslocatie van Wild Horses. De locatie is prachtig gelegen aan de rand van een natuurgebied. De locatie biedt veel sfeer en privacy. Dit betekent dat er gedurende trainingen geen andere activiteiten plaatsvinden en de locatie dus geheel ter beschikking staat aan de groep. De locatie is goed bereikbaar met OV en de auto. Vanaf metrostation Nootdorp is het nog 20
minuten wandelen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Adres
Wild Horses
Nieuwkoopseweg 48A
2621PB Pijnacker

0
  0
  Jouw bestelling
  Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website