Somatische coaching

Met somatisch wordt bedoeld het ervaren van de fysieke sensaties van psychische/emotionele problemen. 

Wanneer we niet goed in ons vel zitten, ervaren we datgene dat we voelen als niet prettig, verontrustend en naar. Onze neiging is om ons van deze gevoelens af te sluiten of ze weg te stoppen, maar dit zorgt ervoor dat spanningen zich verder kunnen opbouwen. Denk hierbij aan gevoelens van onrust, angst, verdriet, benauwdheid, paniek, onveiligheid, machteloosheid en frustratie.

In de somatische coachingssessies werken we lichaamsgericht en doorleef je de fysieke sensaties van jouw emoties, gedachten en dieper gelegen gevoelens. Vastgezette emoties en gevoelens laat je op deze manier makkelijker toe in plaats van je af te sluiten. Je lichaam voert spanningen af, waardoor je tot rust, in balans en in contact met jezelf komt.

Lichaamsgerichte en somatische paardencoaching

In de combinatie van paardencoaching en somatisch coachen ontstaat iets krachtigs. Paarden brengen je in een staat van zijn, in het hier en nu, waardoor je in contact komt met jouw lichaam en vastgezette spanningen kunt ontladen.

Je komt in contact met jezelf en met jouw behoeften. Paarden voelen wanneer je steun, bescherming en troost nodig hebt en vervullen in deze behoeften, waardoor je nog meer ontspant.

Lichaamsgerichte en somatische paardencoaching helpt je om jouw stressniveau duurzaam omlaag te brengen, zodat je kalm en gecentreerd in het leven komt te staan. Je verwerkt door middel van deze vorm van coaching onverwerkte (traumatische) ervaringen.

Paardencoaching

Paardencoaching is een coachingsvorm, waarbij je samen met het paard in een bak staat. Het paard is hierbij vrij om te bewegen. Paarden zijn kuddedieren en zullen vanuit hun natuur op jou reageren als zijnde een van hun kuddeleden. Ze zullen jou dan ook proberen op te nemen in hun kudde en je helpen als je niet in balans bent.

Paarden laten spanningen die zij ervaren gelijk weer los en zullen ook jouw spanningen helpen los te laten. Dit is een belangrijk onderdeel van het coachingsproces met paarden. Ook laten de paarden door te spiegelen bepaalde thema’s en/of issues zien die kunnen spelen. Door herkenning, erkenning en acceptatie kunnen onverwerkte ervaringen geïntegreerd worden en innerlijke conflicten en blokkades opgeheven worden.

Wil jij meer weten?

Wil jij graag op de hoogte gehouden worden over mijn activiteiten en workshops? Schrijf je dan in voor mijn nieuwsbrief.

0
    0
    Jouw bestelling
    Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website