Traumaverwerking

Lichaamsgerichte, ook wel somatische paardencoaching genoemd, is een werkwijze die ik de afgelopen 10 jaar ontwikkeld heb.

Deze manier van werken met paarden helpt je om de vaak hoge en onderdrukte spanningen als gevolg van een trauma op een veilige manier te ontladen. Ons lichaam is zelfgenezend en weet op een diep niveau spanningen te ontladen. Het is vaak de angst om de controle te verliezen die maakt dat we dit zogenaamde natuurlijke fysiologische proces niet toelaten.

Somatische werkwijze

Ten gevolge van een trauma kun je je niet veilig voelen, vervreemd, angstig, snel geagiteerd of in paniek, terwijl er rationeel bezien niets aan de hand is. Door op een veilige manier weer vertrouwd te raken met de sensaties van het lichaam, kom je langzaam weer meer in contact met jezelf en ervaar je langzaam meer bedding om het trauma te verwerken.

Mijn missie is om bij te dragen aan een beter begrip van trauma en het laten ervaren van de kracht van paardencoaching en lichaamswerk bij het herstel van trauma.

Onveilig voelen

Het leven verliest zijn kleur bij het ontstaan van trauma. Het gaat hierbij niet persé om de ervaring die wij gehad hebben, maar om het gevoel van onveilig en uit verbinding voelen ten gevolge van de ervaring die we gehad hebben.

We werken tijdens de sessies aan het herstellen van de verbindingen via het lichaam.

In contact

Samen met het paard wordt er een veilige container gecreëerd waarin geblokkeerde spanningen erkend en doorleefd kunnen worden. Zodat de aansluiting met het zelf en de ander weer gevonden wordt. 

Dit is niet altijd een makkelijk proces, omdat het in contact komen met dat wat we al langere tijd hebben onderdrukt, heel oncomfortabel kan voelen. Het paard is daar echter, helpt en moedigt aan om langzaam weer te gaan voelen en contact te leggen. 

“Safety is not the absence of threat.
It is the presence of Connection”

Gabor Maté

Trainingen

Ben jij geïnteresseerd om te leren over het onderwerp trauma als paardencoach? Of om het contact met jezelf als coach/therapeut te verdiepen middels lichaamsgericht/somatisch werken met paarden?

Ik bied diverse trainingen aan, onder andere de Opleiding Paardencoaching en Trauma en een Verdiepingsmodule op het vlak van trauma voor paardencoaches bij Caprilli Coaching en Training.

Ook begeleid ik samen met Amanda van Praktijk Amelie retraitedagen voor coaches/therapeuten die zich richten op het verdiepen van het contact met jezelf om zo beter afgestemd te kunnen zijn in coachings/therapietrajecten.

0
    0
    Jouw bestelling
    Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website