OPLEIDING “Paardencoaching Intuïtief Luisteren en Spreken

Je bent paardencoach geworden omdat je intuïtief aanvoelt dat je samen met paarden meer bereikt dan alleen met praten. Toch merk je soms dat het lastig is om vanuit intuïtie de juiste vragen te stellen, om tot de essentie te komen. In onze opleiding “Paardencoaching: Intuïtief luisteren en spreken” ontdek je de kracht van het luisteren en het zuiver spreken.

 • Duur: 2 dagen (aankomst avond van te voren)
 • In retraitevorm (inclusief 2 overnachtingen)
 • Tijden: 10.00 – 17.00 plus avondprogramma
 • Kosten: 395 euro excl. BTW
 • Kosten 2 overnachtingen en maaltijden: 175 incl. BTW
 • Inclusief reader
 • Inclusief certificaat
 • Data:
  3 en 4 juli (aankomst 2 juli)
  16 en 17 november ’24 (aankomst 15 november)

  Direct aanmelden kan hier

Merk je dat het soms lastig is om je verbaal goed uit te drukken om recht te doen aan hetgeen het paard laat zien tijdens jouw sessies, dat het niet helemaal lukt om de juiste vragen te stellen. Of vind je het lastig om stiltes tijdens de sessie te laten vallen? Wij helpen je graag hierbij.

Je bent paardencoach geworden, omdat je weet dat paarden een grote hulpbron zijn bij het begeleiden en helpen van je cliënten. Vooral het intuïtieve en sensitieve van paardencoaching spreekt je zo aan. Je wilt graag je intuïtie volgen, maar soms blijkt dit lastiger dan je dacht. Voordat je het in de gaten hebt heeft het verbale het overgenomen en wordt het steeds lastiger om weer naar het gevoel te gaan. Je worstelt om de juiste vragen te stellen om tot de essentie te komen, of de client herkent niet wat je benoemd en dit leidt tot nog meer uitleg en zoeken naar de juiste woorden. Je voelt dat je heel dicht bij de essentie bent, maar toch lukt het niet om deze te raken. In onze training “Paardencoaching: Intuïtief luisteren en spreken” ontdek je hoe je dat wel bereikt.

“De training “de verdieping” heeft mij diep geraakt en heeft me geholpen om meer in balans te komen en mijn intuïtie sterker te ontwikkelen. Ik voel me dankbaar en geïnspireerd door deze ervaring en kan het iedereen aanraden die op zoek is naar persoonlijke groei en zelfontwikkeling. Het is een unieke en magische ervaring die ik voor altijd zal koesteren.” ~ Stephanie, paardencoach

“Dankbaar voor deze opleiding, een verrijking voor jezelf en als paardencoach! Een echte must have als toevoeging aan de opleidingen die er al waren!” ~ Julia, paardencoach

Als we andere paardencoaches vragen naar hun grootste uitdagingen in hun werk met cliënten, dan horen wij vaak deze geluiden:

 • “Als ik verwoord aan mijn client wat ik zie bij het paard, herkent de client zich hier niet in.”
 • “Ik voel intuïtief goed aan wat er zich afspeelt in de bak, maar het lukt mij niet om mijzelf op een goede manier uit te drukken of de juiste vraag te stellen”
 • “De cliënt blijft heel erg in zijn/haar hoofd en het wordt vooral een praatsessie.”
 • “Het lukt niet om uit datgene dat de client verteld, de essentie te halen”
 • “Ik raak onzeker als er veel woorden zijn, dan kan ik niet meer goed luisteren naar wat er echt gezegd wordt”
 • “Ik vind het lastig om stiltes te laten vallen, vooral als ik merk dat de client blijft doorpraten.”
 • “Na de sessie heb ik als coach het gevoel dat ik de essentie niet heb weten te raken, hetgeen een onbevredigd gevoel geeft.”
 • “Het lukt niet om recht te doen aan wat het paard in de sessie laat zien.”
 • “Ik betrap me erop dat ik toch stiekem een oordeel heb over de houding van de cliënt in de sessie.”

Het resultaat van dit soort frustraties is dat je als coach begint te twijfelen aan jezelf en soms ronduit een slecht gevoel overhoudt aan coachsessies. Dat heeft niet alleen effect op je directe werk als coach, maar ook op het vertrouwen dat je nodig hebt om nieuwe cliënten te vinden voor je praktijk. Ook is het op deze manier moeilijk om cliënten aan je te binden en meer te kunnen bieden dan alleen maar eenmalige sessies.

“De training is een échte aanrader! Zelf heb ik deze training als heel leerzaam ervaren. Tot de dag van vandaag heb ik er nog steeds profijt van. Er wordt met je meegekeken waar je jezelf kunt ontwikkelen of waarin je kunt groeien, en daarin neemt de trainster jou in jouw eigen tempo mee. Op een prachtige locatie en met behulp van een kudde van 6 paarden, krijg je volop de gelegenheid om op een prettige veilige en kundige manier te ervaren en te leren.” ~ Patricia, paardencoach

Waarom gebeurt dit?

Als paardencoach wéét jij wat de impact is van paardencoaching. Je weet ook dat je met paardencoaching meer bereikt dan met alleen praten. Het non-verbale aspect van paardencoaching spreekt je erg aan. Juist het even niet hoeven praten, heeft jou ook zo geholpen. Dat gun je je cliënten ook. Maar wat voor jou zó natuurlijk is, is dat niet per se voor je cliënten. Zeker voor cliënten die niet bekend zijn met paardencoaching, of die van nature veel praten of het lastig vinden om naar het lichaam en het gevoel te gaan, kan het heel moeilijk zijn om zich open te stellen en hun kwetsbaarheid te laten zien. Terwijl juist de paarden hierin zoveel kunnen betekenen.

Hoe los je het op?

Hoe druk je je als coach goed uit, zodat je recht doet aan dat wat het paard laat zien, en tegelijkertijd ook dicht bij jezelf en je intuïtie blijft? Hoe creëer je een setting waarin je jouw client de ruimte geeft, je echt luistert naar dat wat er gezegd wordt, zowel non-verbaal als verbaal en op de juiste manier verwoord datgene dat je waarneemt tussen client en paard?

“Gedurende deze opleiding/retraite ervaarde ik een intens prachtige reis, een reis naar mijn innerlijke zelf. De wijsheid aanwezig in elk van ons, ons lichaam, waarbij de paarden ons uitnodigen om dit écht te doorvoelen. Zodat vitale levensenergie terug kan stromen en ‘vertrouwen’ en ‘(universele) liefde’ opnieuw een basis vormt. Het gaf mij, als begeleider, de bewuste uitnodiging om steeds weer opnieuw ruimte te bieden aan het energetische proces wanneer we aansluiten op het veld van het paardenbewustzijn. Voorbij woorden. Ruimte bieden aan wat er wenst te ontstaan vanuit het onderbewustzijn, vanuit een onzichtbare wereld. Vertragen, vertrouwen en afstemmen op alles dat is zoals het is. Daar zit een intense en vitaal mooie kracht! Pas wanneer ik, als begeleider, deze belichaming doorvoel, kan ik anderen ondersteunen in dit energetische proces.” ~ Caroline, paardencoach

“Een opleiding die je naar je lichaam brengt. En daar te doorvoelen hoe je lichaam reageert, het gevoel er mag zijn, voor ontlading zorgt en ontspant. En veel nieuwe tools om te gebruiken in de bak.”

Het antwoord is: Intuïtieve coaching

Onze intuïtie is zuiver en heel direct. Als we in contact zijn met onze intuïtie dan weten wat we moeten doen en zijn de woorden die we gebruiken zuiver en to-the-point. Ook weten we wanneer we moeten spreken en zijn we vanzelf stil als het nodig is. Door te veel prikkels of stress raken we echter uit balans en verliezen we de connectie met onszelf, ons lichaam en onze intuïtie. Hierdoor ontstaat er ruis op de lijn; onze gedachten tuimelen over elkaar heen, we ratelen maar door of we slaan juist dicht en weten niet meer wat we moeten zeggen. De communicatie die we uitzenden, zowel verbaal als non-verbaal raakt incongruent.

Paardencoaching is een prachtige hulpbron om ons bewust te worden van de incongruentie tussen dat wat we denken en dat wat we voelen. Als paardencoach vervul je hierin een belangrijke rol. Het is hierbij van belang dat je als paardencoach zelf congruent bent, dat je in contact met jouw lichaam, jouw gevoel en jouw intuïtie bent zodat je jouw client samen met het paard kunt begeleiden om ook weer die connectie te leggen. Wanneer dit niet zo is, kan het zomaar zijn dat het niet lukt om de essentie te raken en dat jouw cliënt uiteindelijk niet de hulp of heling ervaart die jij hem of haar zo graag wilt bieden.

In onze training “Paardencoaching: Intuïtief spreken en luisteren” leer je door middel van intuïtieve paardencoaching hoe je hier op een evenwichtige, vakvolwassen en effectieve manier mee om kunt gaan.

Waarom is deze training een waardevolle verdieping en wat levert het je op?

 • Je ontdekt je eigen stem en hoe je deze op een zuivere manier kunt laten spreken
 • Je leert meer over non-verbale communicatie en wanneer er incongruentie is tussen het denken en het voelen
 • Je leert om in contact met jouw lichaam en intuïtie jezelf uit te drukken.
 • Je ontdekt jouw eigen blokkades als het gaat om communicatie
 • Je ontdekt de stilte en leert hoe je de stilte kunt inzetten tijdens sessies
 • Je leert duidelijk herkennen tijdens de paardencoachingssessie wanneer de essentie niet geraakt wordt
 • Je gaat diepgaand zelf ervaren met de paarden, zodat je door je eigen ervaring je coachee echt verder kunt helpen.
 • Je leert werken met de door Wild Horses ontwikkelde bottom-up benadering met paarden; wat betekent dat het lichaam de poort is, van waaruit je werkt
 • Je leert hoe je een veilige en professionele setting kunt creëren, waarbij de verhoudingen/relatie tussen jou en je cliënt duidelijk zijn, maar ook het paard op een paard gezonde manier wordt ingezet

Reacties deelnemers

“Een fijne groep mensen met ieder eigen thema’s. Samen met de paarden groot en klein (waar we allemaal verliefd op waren), de entourage, het fijne plekje en het heerlijke eten wist Jubine een fijne, veilige plek te creëren waardoor er voor iedereen alle gelegenheid was voor zelfontwikkeling en verdieping. Lachen, af en toe een traan, Jubine begeleidt je drie dagen zo fijn door alle up’s en downs heen en geeft alle gelegenheid vragen te stellen.
Zeker een aanrader!”

“Een enorm mooie aanvulling op de eerdere opleiding. De ademhalingsoefeningen en het diep ingaan op lichamelijke sensaties is echt toepasbaar!”

“Het waren inspirerende dagen! Vanuit je hoofd het echt gaan voelen in je lijf. Mooie tools gekregen om tijdens de sessies in te gaan zetten. Heel fijn hoe Jubine de dagen ingevuld heeft met haar kennis en kunde.”

Wat ontvang je als deelnemer aan deze training?

 • Uitleg en demonstratie van de werkwijze Intuïtieve paardencoaching
 • Ervaringsgericht leren en ontdekken
 • Lichaams-, stem- en reflectieve oefeningen
 • Ervaringsgericht werken met de kracht van de stilte
 • Boekje met lichaamsoefeningen
 • Sessies met het paard als hulpbron
 • Verdieping met betrekking tot non-verbaal en verbaal communiceren
 • Certificaat als bewijs van deelname

“Het waren zeer leerzame, inspirerende en waardevolle dagen. Jubine neemt je mee in een warm bad waar alles er mag zijn. Voor mij past deze module helemaal in waar ik nu zelf sta en dingen ervaar. Meer lichaamsgericht en in het hier nu. Zeer waardevol om ook deze kant te onderzoeken en te ervaren, voor jezelf als coach, maar ook als je zelf in de bak staat.“

Voor wie is deze training?

je hebt al de nodige praktijkervaring of bent startende met het opzetten van je praktijk. Je wilt je graag verder verdiepen en ontwikkelen in dit prachtige vak. Je bent op zoek naar integratie van al hetgeen je tot nu toe aan kennis hebt opgedaan. Je wilt meer uit je sessies halen. Je bent op zoek naar inspiratie, verdieping op het vlak van procesbegeleiding en een lichaamsgerichte aanpak en versteviging/belichaming van jezelf in dit vak; je wilt graag groeien naar een volwassen volwaardige paardencoach.

Jubine Nijmeijer
Jubine is een enthousiaste en betrokken paardencoach, trainer en yoga docente. Ze geeft trainingen en workshops aan groepen professionals waaronder (paarden)coaches, managers en leidinggevende.

Vanaf 2012 is zij zich steeds meer gaan richten op het coachen en trainen. Zij heeft sinds 2014 haar eigen coachings-en trainingslocatie met paarden en ontving reeds vele individuen, groepen en teams voor coaching en training. Met haar rustige en warme uitstraling creëert zij al snel veiligheid in de groep.

Sinds 2019 inspireert zij paardencoaches op het vlak van trauma bij een opleidingsinstituut voor paardencoaches met haar gepassioneerde uitleg en begeleiding in de praktijk met de paarden. Met haar rustige en warme uitstraling creëert zij al snel veiligheid in de groep, waardoor er openheid ontstaat om op een diepere laag met de paarden en elkaar te onderzoeken wat spanning en trauma doet. Hiermee creëert zij de ultieme leeromgeving, waarbij je leert door te ervaren en theorie echt tot leven komt.

Elke Brouwers
Elke is een bevlogen en ontwapenende (paarden)coach, trainer, docente lichaamswerk en muzikante. Met haar achtergrond als medisch specialist is zij gewend om te observeren, analyseren en indien nodig snel te schakelen.

Sinds 2018 richt zij zich, naast het werk in het ziekenhuis, in toenemende mate op het coachen en trainen. Met plezier en in openheid nodigt ze uit om in contact te komen met datgene waar het echt om gaat. Ze verstaat de kunst van het luisteren. Zij laat ervaren wat er met interactie en communicatie gebeurt wanneer maskers wegvallen.

Als intervisiecoach verstaat zij de kunst van het stellen van de juiste vragen, en helpt ze jou om zelf te ontdekken waar de essentie zit. Met haar achtergrond als muzikante helpt ze je om je eigen stem te ontdekken en hoe je jezelf vanuit je eigen lichaam, gevoel en intuïtie kunt uitdrukken.

“Ik vond dit een absolute meerwaarde. Een goede afwisseling van kennis (hoofd) en gevoel (lijf)”


“Voor mij voelde deze training meer als een spirituele retraite waarbij je 3 dagen ondergedompeld wordt in meditaties en stilte momenten (met en zonder paarden) en een reis door je eigen lichaam. Op een heerlijke plek met liefdevolle en kundige begeleiding van Jubine en ook de innerlijke mens werd goed verzorgd, het receptenboek mist nog ;-).

Heel fijn om onderdeel uit te mogen maken van een prachtige paarden- én mensenkudde waarbij ik veel steun heb gevoeld van de paarden tijdens mijn persoonlijke sessie waar Jubine mij telkens weer liet voelen en terugkomen in mijn lijf. Bedankt voor de afgelopen dagen, ik voelde mij thuis.” ~ Jet, paardencoach

Onze paarden

Golden Dawn. Deze jong volwassen ruin is heel duidelijk en als een rots in de branding.

Esha; deze gevoelige volwassen merrie helpt je graag met spanningen afvloeien, om vervolgens weer samen in beweging te komen

Milou; deze rustige jong volwassen merrie voelt goed aan wanneer jij een steuntje in de rug kan gebruiken.

August; deze volwassen ruin met zijn imposante uitstraling, heeft een karakter van goud.

Roos; deze gevoelige jong volwassen merrie zal het je niet altijd makkelijk maken.

Kobus; deze gezellige stoere pony brengt veel wijsheid in de sessies.

Duur & data

De training duurt 2 dagen. De avond voordat de training begint, komen we al samen voor de introductie en openingssessie. De trainingsdagen worden gegeven in retraitevorm. De eerstvolgende training wordt gegeven op:

WOE 3 EN DO 4 JULI ’24 (AANKOMST DI AVOND 2 JULI)

Je slaapt 2 nachten bij Wild Horses, of in de naburige woonboerderij of schuurwoning.

Let op!
De aankomst is op dinsdag 2 juli vanaf 18.00. In de avond van 19.00-21.00 is er een welkomstceremonie.

Op woensdag start de training om 10.00-17.00. Op woensdagavond is er een soundhealing sessie van 20.00-21.00. Op donderdag starten we weer om 10.00. De training eindigt op donderdagmiddag om 17.00.

ZAT 16 EN ZON 17 NOV ’24 (AANKOMST VRIJ AVOND 15 NOV)

Je slaapt 2 nachten bij Wild Horses, of in de naburige woonboerderij of schuurwoning.

Let op!
De aankomst is op vrijdag 15 november vanaf 18.00. In de avond van 19.00-21.00 is er een welkomstceremonie.

Op zaterdag start de training om 10.00-17.00. Op zaterdagavond is er een soundhealing sessie van 20.00-21.00. Op zondag starten we weer om 10.00. De training eindigt op zondagmiddag om 17.00.

  Kosten

  De kosten voor deze 2-daagse training zijn: € 395,– euro, exclusief BTW, inclusief lunch, thee/koffie/versnaperingen, hand-out en boekje.

  Kosten voor overnachten en maaltijden worden separaat inrekening gebracht, afhankelijk van de logies.

  Groepsgrootte

  We werken in een groep van maximaal 16 deelnemers. De groep vindt doorgang bij minimaal 10 deelnemers. Deze training is een gelegenheid om met gelijkgestemden bij elkaar te komen, om met en van elkaar te leren.

  Weet je genoeg en wil jij jezelf aanmelden?

  Je kunt jezelf via onderstaande button direct aanmelden voor deze training.


  Wil je eerst meer weten?

  Ik neem graag de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Via mijn online agenda kun je daar zelf een belafspraak voor inplannen.

  “Zeer waardevolle opleiding, fijne groep en zeer fijne training door Jubine! Mooi om zelf te hebben ervaren dat het zeker niet altijd nodig is om alles in woorden uit te leggen. Weer een mooie toevoeging in mijn koffer vol kennis en ervaring.” Christa ~ jeugdconsulent en paardencoach

  Locatie

  De training vindt plaats binnen en buiten op de prachtige coachings- en trainingslocatie van Wild Horses. De locatie is prachtig gelegen aan de rand van een natuurgebied. De locatie biedt veel sfeer en privacy. Dit betekent dat er gedurende trainingen geen andere activiteiten plaatsvinden en de locatie dus geheel ter beschikking staat aan de groep. De locatie is goed bereikbaar met OV en de auto. Vanaf metrostation Nootdorp is het nog 20
  minuten wandelen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

  Adres
  Wild Horses
  Nieuwkoopseweg 48A
  2621PB Pijnacker

  0
   0
   Jouw bestelling
   Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website