TRAINING: AUTHENTIEK LEIDERSCHAP

Kijk in de spiegel van het paard en ontdek wat paarden jou te brengen hebben op het gebied van authentiek leiderschap.

Training “Authentiek leiderschap”


Authentiek leiderschap zorgt voor verbinding, synchroniciteit en stroming. Deze tijd met veel veranderingen en uitdagingen, vraagt om persoonlijk en authentiek leiderschap. Het vraagt om medewerkers, in welke rol in de organisatie dan ook, die zich bewust zijn van zichzelf. Bewust betekent in afstemming zijn, met jezelf, de ander en je omgeving. Wanneer deze afstemming ontbreekt, dan ontstaat er ruis op de lijn.

In de werkomgeving kan dit betekenen dat je niet goed kunt overdragen wat je bedoelt en de samenwerking met collega’s stroever verloopt dan je zou willen. Je krijgt medewerkers niet in beweging of mee in de koers die je wilt varen. Dat kan resulteren in frustraties, onzekerheid, gevoel van machteloosheid, demotivatie en in het ergste geval zelfs (innerlijke) spanningen, conflicten en uitval. In de training “Authentiek leiderschap” nemen onze trainers èn de paarden jou mee om je af te stemmen op jezelf, om alle ruis die er is op te helderen en om krachtig en authentiek in jezelf te komen staan.

Zoek jij naar een unieke en krachtige manier om te werken aan authentiek leiderschap en jouw persoonlijke ontwikkeling? En wil je jouw leiderschap en jouw kwaliteiten eens een keer niet van een testuitslag aflezen, maar direct en ervaringsgericht gespiegeld krijgen? Dan biedt Wild Horse Coaching je een inspirerende, ontspannen en veilige setting om daar mee aan de slag te gaan. Ervaar hoe het is om een hele dag actief en lichaamsgericht met onze kudde paarden te werken en daaruit samen waardevolle, unieke inzichten te destilleren.

Wat gaan we doen?

De training “Authentiek leiderschap” is een mix van groeps- en individuele oefeningen, opgebouwd rond de thema’s leiderschap, authenticiteit, verbale en non-verbale communicatie, zelf- en lichaamsbewustzijn. Je werkt individueel en in een groep aan jouw leiderschap, met ons als trainers en met de paarden, waarbij de lichaamsgerichte ervaring een belangrijke rol speelt.

Oefeningen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld:

 • “Wie leidt wie hier?”
 • “Klopt de plek wel waar ik sta”
 • “Hoe komt het dat ik mij omver laat lopen of gepasseerd voel?”
 • “Hoe verbonden ben ik met mijzelf?”
 • “Waarin voel ik mij gehinderd?”

Wat levert het op?

Als werkende mensen raken we soms vastgeroest in de rol die we hebben. We werken veel taak- en doelgericht en willen ons werk graag goed doen. Ook op andere vlakken in ons leven willen we het goed doen en de balans behouden. We hebben veel ballen die we in de lucht proberen te houden; en dit kan leiden tot druk, vermoeidheid, frustratie en onzekerheid. Je wilt die leuke collega zijn die luistert, maar je moet ook door. Je voelt je opgejaagd en soms ronduit machteloos. Het lukt je niet om jouw kwaliteiten neer te zetten en jouw doelen te behalen.

Bij Wild Horse Coaching stappen we uit de doe-modus en gaan we bewust in de vertraging. We leggen contact met ons lichaam en durven het lichaam te laten spreken, onze frustraties te omarmen en te luisteren naar datgene dat soms moeilijk is om te accepteren. In contact met de natuur en haar elementen zakken we naar een diepere laag in onszelf.

Werken met paarden leidt niet tot ‘to-do-lijstjes’ die afgewerkt moeten worden, maar paarden spiegelen jou direct en bieden jou een poort naar binnen om met jezelf en met wat er in jou leeft of blokkeert bezig te zijn. Je komt uit je hoofd, meer in contact met jouw voelende en intuïtieve kant.

Paarden geven jou verrijkende inzichten in bijvoorbeeld jouw kernkwaliteiten en jouw zelfbeeld. Je werkt aan jouw zelfbewustzijn en reflecteert op je eigen handelen. Vanuit je rol als manager of professional groei je in jouw persoonlijk, maar vooral authentiek leiderschap, waardoor je anderen en jezelf vanuit je kracht kunt motiveren en inspireren.

“Het werken met de paarden raakt direct de kern. In de locatie en begeleiding is de rust, de ruimte en de geborgenheid voelbaar. Ik raad deze training aan voor iedereen die als mens en als professional wil groeien in het contact met jezelf en de ander.”

De trainers

Jubine Nijmeijer
Jubine is een enthousiaste en betrokken paardencoach, trainer en yogadocent. Ze is als voormalig kandidaat-notaris Ondernemingsrecht van een internationaal advocatenkantoor en vestigingsmanager van een middelgrote stichting gewend aan een werkomgeving met veel dynamiek en werkdruk.

Vanaf 2012 is zij zich steeds meer gaan richten op het coachen en trainen. Zij heeft sinds 2014 haar eigen coachings-en trainingslocatie met paarden en ontving reeds vele individuen, groepen en teams voor coaching en training. Met haar rustige en warme uitstraling creëert zij al snel veiligheid in de groep.

Ook voor diegene die het spannend vinden om met paarden te werken, weet zij al snel het ijs te breken en mensen op hun gemak te stellen. Zij spreekt de paardentaal als geen ander en hierdoor ontstaat er al snel openheid om met behulp van de paarden zaken met elkaar te bespreken en aan te kijken. Hiermee creëert zij de ultieme omgeving om met elkaar te ervaren en van elkaar te leren, zodat je als team of organisatie net dat laagje dieper en tot gezamenlijke oplossingen kunt komen.

Elke Brouwers
Elke is een bevlogen en ontwapenende (paarden)coach, trainer, docente lichaamswerk en muzikante. Met haar achtergrond als medisch specialist is zij gewend om te observeren, analyseren en indien nodig snel te schakelen.

Sinds 2018 richt zij zich, naast het werk in het ziekenhuis, in toenemende mate op het coachen en trainen. Met plezier en in openheid nodigt ze uit om in contact te komen met datgene waar het echt om gaat. Ze verstaat de kunst van het luisteren. Zij laat ervaren wat er met interactie en communicatie gebeurt wanneer maskers wegvallen. Als team of organisatie helpt ze je om te ontdekken hoe je tot elkaar kunt komen.

Onze paarden

Golden Dawn. Deze jong volwassen ruin windt er geen doekjes op en zal je zeker niet pleasen. Maar als hij voelt dat jij hem nodig hebt, dan zal hij er voor je zijn als een rots in de branding.

Esha; deze gevoelige volwassen merrie houdt van aandacht en wil graag aanhaken. Echter, als je haar te veel forceert, zal ze geen hoef verzetten. Frustratie en spanningen helpt ze graag afvloeien, om vervolgens weer samen in beweging te komen

Milou; deze rustige jong volwassen merrie voelt goed aan wanneer jij een steuntje in de rug kan gebruiken. Zij laat met heel haar wezen zien hoe het is om zelfstandig en zelfredzaam te zijn.

August; deze volwassen ruin met zijn imposante uitstraling, heeft een karakter van goud. Hij laat feilloos zien waar de blokkades zitten. “Ik ben er voor je, maar je moet het zelf doen” is een van zijn motto’s!

Roos; deze lieve gevoelige jong volwassen merrie en half zus van Milou is dan wel de onderste in “rang”, maar aan haar persoonlijkheid zal het niet liggen. Ze zal het je niet makkelijk maken; als jij naar links wilt, zal zij gegarandeerd naar rechts willen. Dus je moet van goede huize komen bij deze dame.

Kobus; deze gezellige stoere pony brengt veel wijsheid in de sessies. Waar jij de weg niet meer weet, helpt Kobus je deze weer te vinden.

“Very professional training to reflect on yourself, share and learn from each other!”

Over de locatie.
De training vindt plaats binnen en buiten op de unieke coachings- en trainingslocatie van Wild Horses. De locatie is prachtig gelegen aan de rand van een natuurgebied. De locatie biedt veel sfeer en privacy. Dit betekent dat er gedurende trainingen geen andere activiteiten plaatsvinden en de locatie dus geheel ter beschikking staat aan de groep. De locatie is goed bereikbaar met OV en de auto. Vanaf metrostation Nootdorp is het nog 20 minuten wandelen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

“Als alles er mag zijn (ook al voelt het niet fijn), de druk/verwachting is
weggevallen, de lat omlaag mag, wordt alles opeens heel eenvoudig, ontstaat er helderheid en komt alles samen. Ik heb veel inzichten gekregen naast de rust. Ik ken mijn kwaliteiten meer en leer ze te zien en beter in te zetten. En last but not least: fouten maken mag.”

Lunch & catering.
De catering wordt tot in de puntjes verzorgd. Niets wordt aan het toeval overgelaten, zodat alle deelnemers zich welkom voelen en kunnen ontspannen. De lunch is van een kwalitatief hoog niveau en wordt in overeenstemming met de (dieet)wensen vers en zoveel mogelijk biologisch op de dag zelf bereid. Het is ook mogelijk de lunch te nuttigen bij het nabijgelegen restaurant: de Balije Tuin (https://debalijetuin.nl/).

Investering

 • Voor een dagtraining van een groep van minimaal 6 maximaal 12 personen met 2 trainers, inclusief lunch en catering: per deelnemer: € 375,-, exclusief BTW.
 • Je ontvangt altijd vooraf een passende en bindende offerte.

Zij gingen jullie voor

WHC werkt voor uiteenlopende organisaties in verschillende sectoren, zoals financiële instellingen, ministeries en zorginstellingen. Opdrachtgevers zijn onder meer:

Vrijblijvende offerte ontvangen?

In een kennismakingsgesprek bespreek ik graag wat jullie wensen zijn, om op basis daarvan een vrijblijvende offerte te maken. Als je hieronder je gegevens achterlaat, neem ik snel contact met je op.

Naam(Vereist)

Ik mail je binnen twee dagen terug om een vrijblijvende bel afspraak te maken. Je ontvangt zelf automatisch een kopie van je bericht.

0
  0
  Jouw bestelling
  Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website