Teambuilding”de verbinding”


In verbinding zijn is een inherent en essentieel aspect van ons zijn. In de werkomgeving kunnen we als persoon of als team disconnectie ervaren. Dat kan resulteren in verminderde prestaties, moeizame samenwerking, slechte communicatie, demotivatie en in het ergste geval zelfs spanningen en conflicten. Tijdens de teambuilding “de verbinding” moedigen onze trainers én de paarden jullie aan de uitdagingen in het team in alle openheid aan te kijken.

Zoek je naar een originele en effectieve manier om met jullie team of afdeling te werken aan de onderlinge verbinding en communicatie? En mag dat ook eens buiten de gebaande paden van trainingszaaltjes en systeemplafonds? Dan biedt Wild Horse Coaching je een inspirerende, ontspannen en veilige setting om daar mee aan de slag te gaan. Ervaar hoe het is om een hele dag actief en lichaamsgericht met onze kudde paarden te werken en daaruit samen waardevolle, unieke inzichten te destilleren.

Wat gaan we doen?

De teambuilding “de verbinding” is een mix van groeps- en individuele oefeningen, opgebouwd rond de thema’s die we samen vaststellen in de voorbereiding en aan het begin van de dag. Jullie werken met elkaar, met ons als trainers en met de paarden, waarbij de lichaamsgerichte ervaring een belangrijke rol speelt.

Oefeningen die voorbij komen zijn bijvoorbeeld:

 • “Wie is hier nu eigenlijk de baas?”
 • “Wat kun je elkaar vertellen zonder te praten?”
 • “Wie heeft de zwaarste stem?”
 • “Hoe verbonden is ons team?”
 • “Welke hindernissen hebben wij te nemen?”

Wat levert het op?

Als werkende mensen zijn we gewend te denken in termen van ‘rendement’ en ‘uitkomsten’. Dat leidt vaak tot een geforceerd najagen van concrete resultaten. Bij Wild Horse Coaching werken we anders. We durven het ‘niet weten’ te omhelzen, durven te accepteren dat dingen soms onzeker zijn en we nodigen onze klanten uit om dat ook te doen. Werken met paarden leidt niet tot ‘to-do-lijstjes’ die afgewerkt moeten worden, maar wel tot verrassende en verrijkende inzichten, waaraan iedereen in de groep zijn bijdrage mag en kan leveren.

“Met ons team hebben we een bijzonder inspirerende en verbindende dag gehad bij Wild Horse Coaching. Onder professionele begeleiding zijn we in contact geweest met de paarden en hebben daarbij waardevolle inzichten opgedaan over zowel onze teamdynamiek als het individu. Alle coaches hadden ruime ervaring met paarden en zorgden ervoor dat een ieder van ons met vertrouwen kon deelnemen aan de activiteiten.

De locatie is bovendien prachtig gelegen midden in een groene omgeving en de goede voorzieningen en begeleiding maakten dat veel collega’s de dag als een welkom moment van rust en onderlinge verbinding hebben ervaren.”

Manager afdeling Ministerie van Justitie en Veiligheid

De trainers

Jubine Nijmeijer
Jubine is een enthousiaste en betrokken paardencoach, trainer en yogadocent. Ze is als voormalig kandidaat-notaris Ondernemingsrecht van een internationaal advocatenkantoor en vestigingsmanager van een middelgrote stichting gewend aan een werkomgeving met veel dynamiek en werkdruk.

Vanaf 2012 is zij zich steeds meer gaan richten op het coachen en trainen. Zij heeft sinds 2014 haar eigen coachings-en trainingslocatie met paarden en ontving reeds vele individuen, groepen en teams voor coaching en training. Met haar rustige en warme uitstraling creëert zij al snel veiligheid in de groep.

Ook voor diegene die het spannend vinden om met paarden te werken, weet zij al snel het ijs te breken en mensen op hun gemak te stellen. Zij spreekt de paardentaal als geen ander en hierdoor ontstaat er al snel openheid om met behulp van de paarden zaken met elkaar te bespreken en aan te kijken. Hiermee creëert zij de ultieme omgeving om met elkaar te ervaren en van elkaar te leren, zodat je als team of organisatie net dat laagje dieper en tot gezamenlijke oplossingen kunt komen.

Elke Brouwers
Elke is een bevlogen en ontwapenende (paarden)coach, trainer, docente lichaamswerk en muzikante. Met haar achtergrond als medisch specialist is zij gewend om te observeren, analyseren en indien nodig snel te schakelen.

Sinds 2018 richt zij zich, naast het werk in het ziekenhuis, in toenemende mate op het coachen en trainen. Met plezier en in openheid nodigt ze uit om in contact te komen met datgene waar het echt om gaat. Ze verstaat de kunst van het luisteren. Zij laat ervaren wat er met interactie en communicatie gebeurt wanneer maskers wegvallen. Als team of organisatie helpt ze je om te ontdekken hoe je tot elkaar kunt komen.

Onze paarden

Golden Dawn. Deze jong volwassen ruin windt er geen doekjes op en zal je zeker niet pleasen. Maar als hij voelt dat jij hem nodig hebt, dan zal hij er voor je zijn als een rots in de branding.

Esha; deze gevoelige volwassen merrie houdt van aandacht en wil graag aanhaken. Echter, als je haar te veel forceert, zal ze geen hoef verzetten. Frustratie en spanningen helpt ze graag afvloeien, om vervolgens weer samen in beweging te komen

Milou; deze rustige jong volwassen merrie voelt goed aan wanneer jij een steuntje in de rug kan gebruiken. Zij laat met heel haar wezen zien hoe het is om zelfstandig en zelfredzaam te zijn.

August; deze volwassen ruin met zijn imposante uitstraling, heeft een karakter van goud. Hij laat feilloos zien waar de blokkades zitten. “Ik ben er voor je, maar je moet het zelf doen” is een van zijn motto’s!

Roos; deze lieve gevoelige jong volwassen merrie en half zus van Milou is dan wel de onderste in “rang”, maar aan haar persoonlijkheid zal het niet liggen. Ze zal het je niet makkelijk maken; als jij naar links wilt, zal zij gegarandeerd naar rechts willen. Dus je moet van goede huize komen bij deze dame.

Kobus; deze gezellige stoere pony brengt veel wijsheid in de sessies. Waar jij de weg niet meer weet, helpt Kobus je deze weer te vinden.

“Very professional training to reflect on yourself, share and learn from each other!”

Voorbereiding & evaluatie.

Vooraf aan de teambuilding hebben we een uitgebreide afstemming. We bespreken onder andere de volgende vragen:
Wat speelt er? Wat willen jullie aanpakken en welk gewicht willen jullie aan de dag geven? Na de training plannen we graag een moment om te evalueren hoe jullie de dag hebben ervaren.

Over de locatie.
De training vindt plaats binnen en buiten op de prachtige coachings- en trainingslocatie van Wild Horses. De locatie is prachtig gelegen aan de rand van een natuurgebied. De locatie biedt veel sfeer en privacy. Dit betekent dat er gedurende trainingen geen andere activiteiten plaatsvinden en de locatie dus geheel ter beschikking staat aan de groep. De locatie is goed bereikbaar met OV en de auto. Vanaf metrostation Nootdorp is het nog 20 minuten wandelen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

“De teamoefeningen met het paard laten duidelijk zien dat wat individueel geen succes heeft, in teamverband wel lukt. Het gesprek dat daarna op gang kwam onder leiding van trainer Jubine is van meer diepgang dan tijdens een sessie in een meer traditionele setting. Door de combinatie van het paard en trainer Jubine kwam het team in gesprek, wat resulteerde in meer inzicht en daarmee ook handvaten voor oplossingen.”
Manager team financiële instelling

Lunch & catering.
De catering wordt tot in de puntjes verzorgd. Niets wordt aan het toeval overgelaten, zodat alle deelnemers zich welkom voelen en kunnen ontspannen. De lunch is van een kwalitatief hoog niveau en wordt in overeenstemming met de (dieet)wensen vers en zoveel mogelijk biologisch op de dag zelf bereid. Het team kan er ook voor kiezen de lunch te nuttigen bij het nabijgelegen restaurant: de Balije Tuin (https://debalijetuin.nl/).

Investering

 • Afhankelijk van aantal deelnemers, aantal trainers/begeleiders en benodigde voorzieningen.
 • Maar als indicatie: Voor dagtraining van een groep van 10 personen met 1 trainer, inclusief lunch en catering € 2.000,–
 • Je ontvangt altijd vooraf een passende en bindende offerte.

Zij gingen jullie voor

WHC werkt voor uiteenlopende organisaties in verschillende sectoren, zoals financiële instellingen, ministeries en zorginstellingen. Opdrachtgevers zijn onder meer:

Vrijblijvende offerte ontvangen?

In een kennismakingsgesprek bespreek ik graag wat jullie wensen zijn, om op basis daarvan een vrijblijvende offerte te maken. Als je hieronder je gegevens achterlaat, neem ik snel contact met je op.

Naam(Vereist)

Ik mail je binnen twee dagen terug om een vrijblijvende bel afspraak te maken. Je ontvangt zelf automatisch een kopie van je bericht.

0
  0
  Jouw bestelling
  Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website