Een Trouwe Leermeester

Een Trouwe Leermeester

Paarden zijn ware leermeesters. Zij zijn als een spiegel en tonen de realiteit zoals deze is. Zij hebben oneindig veel geduld, confronteren je waar nodig en staan altijd in contact met dat wat er is. En laten je zien dat je zelfs het meest ondraaglijke kunt dragen.

Paarden helpen je om los te komen van de identificaties, de labels, de diagnoses, de trauma’s en de verhalen over jezelf. Ze helpen je om datgene dat zich iedere keer herhaalt, of het nu een overtuiging is, een bepaald soort relatie of situatie, te zien voor wat het is en deze te doorbreken. Je bevrijd je bij de paarden van je beperkingen en ervaart een gevoel van tijdloosheid en ontspanning.

Het paard als leermeester, als guru, als je trouwste vriend is altijd aanwezig in het hier en nu, in contact met alles wat er is, zonder dit af te wijzen, te veroordelen of iets te maskeren. Met zijn pure aanwezigheid helpt het paard je om je diepste pijn, je schaamte en schuldgevoelen, de lasten en de geheimen die je met je meedraagt, te erkennen, te voelen en te laten gaan.

Het paard helpt om deze diepe en donkere gevoelens aan te gaan, niet meer het gevecht aan te gaan, maar je opgetrokken muur, vermijdingsstrategieën en controle los te laten en je angst, boosheid en verdriet aan te kijken. Het paard laat je zien dat je jezelf kunt dragen en je eigen pijn aan kunt gaan, deze kunt toelaten en doorvoelen. Dit geeft opluchting en bevrijding waardoor jouw perspectief verandert en je je weer helder voelt.

Het paard laat zien dat beweging altijd mogelijk is, zelfs als je je machteloos, bevroren en geblokkeerd voelt. Zij bieden jou onvoorwaardelijk hun steun, zodat je hart zich weer opent. En het steeds wat lichter wordt, je steeds meer vertrouwen krijgt en je weer langzaam voelt hoe vrij je bent.

0
    0
    Jouw bestelling
    Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website