RETRAITE
“In connectie”

Je bent op zoek naar echte connectie; met jezelf, met de ander, in je werk. Merk je dat je het hoofd het vaak overneemt en je daardoor de verbinding kwijtraakt. Dit terwijl je juist meer vanuit je gevoel zou willen leven.

In deze retraite ontdek hoe je die connectie wél bereikt. Deze retraite is voor iedereen, ook als je coach bent en meer vanuit je gevoel wilt begeleiden.

Merk je dat je vaak in je hoofd zit en niet goed kunt ontspannen. En dat het je moeite kost om de connectie met je lichaam en je gevoel te hervinden. Ik help je graag hierbij.

Je bent op zoek naar authenticiteit en echte connectie. Het intuïtieve en sensitieve van paardencoaching spreekt je erg aan. Je voelt dat paarden jou kunnen helpen om een laag dieper te komen, voorbij het denken, blokkades en trauma. Jouw voelende kant vraagt al langer om aandacht, maar het is soms lastig om de brug van het denken naar het voelen over te gaan. Het cognitieve heeft toch nog vaak voorrang op de echte connectie. In de retraite: “In connectie” ontdek je hoe je dat bereikt.

“Het waren zeer leerzame, inspirerende en waardevolle dagen. Jubine neemt je mee in een warm bad waar alles er mag zijn. Voor mij past deze module helemaal in waar ik nu zelf sta en dingen ervaar. Meer lichaamsgericht en in het hier nu. Zeer waardevol om ook deze kant te onderzoeken en te ervaren, voor jezelf als coach, maar ook als je zelf in de bak staat.”

“Er is geen dag voorbij gegaan zonder dat ik aan deze ervaring heb gedacht. Ik verbaas me nog steeds dat zaken minder diep raken. Het lukt me steeds beter om emoties van anderen bij hen te laten. Ik kan meer loslaten en durf meer voor mezelf te kiezen.”

Waarom gebeurt dit?

In ons drukke leven met veel prikkels en informatie van buitenaf, is het soms moeilijk om naar binnen te gaan en de signalen van binnenuit op te pikken. Daar komt bij dat we niet altijd de tijd en de ruimte hebben gekregen of genomen om ervaringen te verwerken en te integreren. We zijn gewend om maar door te gaan of hebben aangeleerd om ons gevoel weg te stoppen. Het kan dan heel moeilijk zijn om je open te stellen en jouw kwetsbaarheid te laten zien. Terwijl juist de paarden hierin zoveel kunnen betekenen.

Waar loop je tegeaan?

Je voelt dat je een laag dieper zou willen gaan, maar weet niet hoe je los kunt komen van het denken. Je bent bang om de controle te verliezen, maar wil wel graag de stap zetten om bepaalde thema’s en/of trauma’s aan te gaan?

“Gedurende deze opleiding/retraite ervaarde ik een intens prachtige reis, een reis naar mijn innerlijke zelf. De wijsheid aanwezig in elk van ons, ons lichaam, waarbij de paarden ons uitnodigen om dit écht te doorvoelen. Zodat vitale levensenergie terug kan stromen en ‘vertrouwen’ en ‘(universele) liefde’ opnieuw een basis vormt. Het gaf mij, als begeleider, de bewuste uitnodiging om steeds weer opnieuw ruimte te bieden aan het energetische proces wanneer we aansluiten op het veld van het paardenbewustzijn. Voorbij woorden. Ruimte bieden aan wat er wenst te ontstaan vanuit het onderbewustzijn, vanuit een onzichtbare wereld. Vertragen, vertrouwen en afstemmen op alles dat is zoals het is. Daar zit een intense en vitaal mooie kracht! Pas wanneer ik, als begeleider, deze belichaming doorvoel, kan ik anderen ondersteunen in dit energetische proces.” ~ Caroline, paardencoach

Het antwoord is: belichaamde coaching

Ons lichaam is als ons huis, maar vaak zijn we niet thuis. Door te veel prikkels of stress ten gevolge van indringende ervaringen raken we uit balans en verliezen we de connectie met onszelf en ons lichaam. Stress of trauma slaat zich als het ware op in ons lichaam. Er ontstaat ruis op de lijn; we pikken de signalen die ons lichaam afgeeft niet meer op, of ze komen verstoord binnen. Het gevolg daarvan is dat we allerlei klachten, symptomen
en zelfs syndromen krijgen. Het gevoel van uit balans zijn geeft opnieuw stress en dit zorgt ervoor dat we in een vicieuze cirkel belanden. We kunnen steeds moeilijker ontspannen.

We durven ook steeds minder goed ons gevoel of onze emoties toe te laten, omdat we bang zijn de controle te verliezen. Liever vermijden we prikkels, gaan we uit het contact, leiden we onszelf af of verdoven onszelf.


Dit fenomeen kan ertoe leiden dat jij als coach probeert je cliënt naar het “voelen” of die diepere laag te brengen, maar dat dit niet lukt. En dat je cliënt uiteindelijk niet de hulp of heling ervaart die jij hem of haar zo graag wilt bieden.

In mijn training “Paardencoaching: de verdieping” leer je door middel van belichaamde paardencoaching hoe je hier op een evenwichtige, vakvolwassen en effectieve manier mee om kunt gaan.

Waarom is deze training een waardevolle verdieping en wat levert het je op?

 • Je leert het meer subtiele proces dat plaatsvindt tussen client en paard beter begrijpen.
 • Je leert de signalen van jouw eigen lichaam waarnemen en ervaren, waardoor je zelf leert doorvoelen en ook beter begrijpt hoe je je client kunt begeleiden dit proces door te gaan.
 • Je leert duidelijk herkennen tijdens de sessie wanneer de cliënt innerlijke spanning opbouwt, maar dit uiterlijk niet toont of deze spanning probeert te onderdrukken.
 • Je gaat diepgaand zelf ervaren met de paarden, zodat je door je eigen ervaring je coachee echt verder kunt helpen.
 • Je leert werken met de door mij ontwikkelde bottom-up benadering met paarden; wat betekent dat het lichaam de poort is, van waaruit je werkt.
 • Je leert hoe je een veilige en professionele setting kunt creëren, waarbij de verhoudingen/relatie tussen jou en je cliënt duidelijk zijn, maar ook het paard op een paard gezonde manier wordt ingezet

Reacties deelnemers aan mijn trainingen

“Een fijne groep mensen met ieder eigen thema’s. Samen met de paarden groot en klein (waar we allemaal verliefd op waren), de entourage, het fijne plekje en het heerlijke eten wist Jubine een fijne, veilige plek te creëren waardoor er voor iedereen alle gelegenheid was voor zelfontwikkeling en verdieping. Lachen, af en toe een traan, Jubine begeleidt je drie dagen zo fijn door alle up’s en downs heen en geeft alle gelegenheid vragen te stellen.
Zeker een aanrader!”

“Een enorm mooie aanvulling op de eerdere opleiding. De ademhalingsoefeningen en het diep ingaan op lichamelijke sensaties is echt toepasbaar!”

“Het waren inspirerende dagen! Vanuit je hoofd het echt gaan voelen in je lijf. Mooie tools gekregen om tijdens de sessies in te gaan zetten. Heel fijn hoe Jubine de dagen ingevuld heeft met haar kennis en kunde.”

We kijken in de training naar:

 • Als coach ben je geneigd snel te vragen: Wat voel je en waar voel je dit? Maar wat is voelen nu eigenlijk? En hoe kun je de coachee zo begeleiden dat deze vraag geen weerstand oproept of ervoor zorgt dat je cliënt juist blokkeert?
 • Hoe herken je lichamelijke signalen van spanning, stress, trauma bij jezelf, zodat je deze ook beter kunt gaan herkennen bij de coachee?
 • Coachees met langdurige spanningen hebben vaak allerlei copingmechanismen ontwikkeld om om te gaan met de spanningen? Hoe ga je hiermee om en hoe kun je deze op een veilige manier ‘ontmantelen’?
 • Je coachee raakt snel getriggerd en probeert de controle te houden over zijn/haar emoties. Je ziet aan het paard dat de spanning vastgehouden wordt en jij wilt zo graag dat de spanning los komt. Hoe blijf je als coach rustig, geduldig en houd je vertrouwen in het proces?
 • Hoe begeleid je een coachee om vertrouwd te raken met zijn/haar lichaam, om zich weer veilig te voelen in het eigen lichaam en vastzittende emoties toe te laten en spanningen los te laten?
 • Wat zijn de eerste stappen om een lichaamsgerichte benadering in te zetten en hoe integreer je dit in jouw praktijk?

Wat ontvang je als deelnemer aan deze training?

 • Uitleg en demonstratie van de werkwijze somatische paardencoaching
 • Duidelijke uitleg van de werkwijze
 • Hand-out met theorie en werkvormen met de paarden
 • Ervaringsgerichte, lichaamsgerichte/somatische en reflectieve oefeningen
 • Boekje met lichaamsgerichte oefeningen
 • Sessies met het paard als hulpbron
 • Verdieping met betrekking tot eigen houding als coach, creëren veiligheid en procesbegeleiding.
 • Verdiepende literatuurtips
 • Certificaat als bewijs van deelname

“Het waren zeer leerzame, inspirerende en waardevolle dagen. Jubine neemt je mee in een warm bad waar alles er mag zijn. Voor mij past deze module helemaal in waar ik nu zelf sta en dingen ervaar. Meer lichaamsgericht en in het hier nu. Zeer waardevol om ook deze kant te onderzoeken en te ervaren, voor jezelf als coach, maar ook als je zelf in de bak staat.“

Voor wie is deze training?

Je hebt de basisopleiding tot paardencoach afgerond; je hebt al de nodige praktijkervaring of bent startende met het opzetten van je praktijk? Je wilt je graag verder verdiepen en ontwikkelen in dit prachtige vak? Je bent op zoek naar integratie van al hetgeen je tot nu toe aan kennis hebt opgedaan? Je wilt meer uit je sessies halen? Je bent op zoek naar inspiratie, verdieping op het vlak van procesbegeleiding en een lichaamsgerichte aanpak en versteviging/belichaming van jezelf in dit vak; je wilt graag groeien naar een volwassen volwaardige paardencoach?

De coach

Jubine Nijmeijer
Trainer, opleider bij een erkend opleidingsinstituut voor paardencoaches, paardencoach en yoga, mindfulness en meditatie docente.

Jubine is een enthousiaste en betrokken paardencoach, trainer en yoga docente. Ze geeft trainingen en workshops aan groepen professionals waaronder (paarden)coaches en therapeuten. Zij heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in een lichaamsgerichte/somatische aanpak bij stress en trauma. Zij inspireert al sinds 2019 paardencoaches op het vlak van trauma bij een opleidingsinstituut voor paardencoaches met haar gepassioneerde uitleg en begeleiding in de praktijk met de paarden. Met haar rustige en warme uitstraling creëert zij al snel veiligheid in de groep, waardoor er openheid ontstaat om op een diepere laag met de paarden en elkaar te onderzoeken wat spanning en trauma doet. Hiermee creëert zij de ultieme leeromgeving, waarbij je leert door te ervaren en theorie echt tot leven komt.

Jubine volgde de Opleiding Systemisch Paardencoaching bij Bureau Wind in 2012. Later volgde zij de verkorte basisopleiding bij Caprilli Coaching en de opleiding tot transformatiecoach bij de Academie voor Holistisch Coachen. Ook volgde zij diverse docententrainingen op het vlak van yoga, zoals de yin yoga, mindfulness en meditatie opleiding bij Stillnessinyoga en de advanced studies: The Heart, The Mind en Healing Yoga bij Delight Yoga. Zij heeft een eigen coachingslocatie met paarden sinds 2014. De training is ontwikkeld na ruim een decennium ervaring met het werken met paarden en cliënten die met stress en trauma kampen. De lichaamsgerichte benadering die Jubine bij de paarden toepast, is o.a. gestoeld op het werk van Peter Levine (Somatic Experiencing (SE), de Polyvagal Theorie (PVT), de visie van Klaus Ferdinand Hempfling, ademhalingswerk van Donna Tart, healing yoga technieken uit het Tibetaans Boeddhisme, als ook diepgaande meditatietechnieken.

“Ik vond dit een absolute meerwaarde. Een goede afwisseling van kennis (hoofd) en gevoel (lijf)”


“Voor mij voelde deze training meer als een spirituele retraite waarbij je 3 dagen ondergedompeld wordt in meditaties en stilte momenten (met en zonder paarden) en een reis door je eigen lichaam. Op een heerlijke plek met liefdevolle en kundige begeleiding van Jubine en ook de innerlijke mens werd goed verzorgd, het receptenboek mist nog ;-).

Heel fijn om onderdeel uit te mogen maken van een prachtige paarden- én mensenkudde waarbij ik veel steun heb gevoeld van de paarden tijdens mijn persoonlijke sessie waar Jubine mij telkens weer liet voelen en terugkomen in mijn lijf. Bedankt voor de afgelopen dagen, ik voelde mij thuis.” ~ Jet, paardencoach

Onze paarden

Golden Dawn. Deze jong volwassen ruin is heel duidelijk en als een rots in de branding.

Esha; deze gevoelige volwassen merrie helpt je graag met spanningen afvloeien, om vervolgens weer samen in beweging te komen

Milou; deze rustige jong volwassen merrie voelt goed aan wanneer jij een steuntje in de rug kan gebruiken.

August; deze volwassen ruin met zijn imposante uitstraling, heeft een karakter van goud.

Roos; deze gevoelige jong volwassen merrie zal het je niet altijd makkelijk maken.

Kobus; deze gezellige stoere pony brengt veel wijsheid in de sessies.

Duur & data

De training duurt 3 dagen. De trainingsdagen starten om 10.00 en eindigen om 17.00. De eerstvolgende trainingen worden gegeven op:

 • VOL 7, 8 en 9 maart ’24. Beperkte overnachtingsmogelijkheden bij Wild Horses; vraag naar de mogelijkheden.
 • 12, 13 en 14 april ’24. Je kunt tijdens de training overnachten bij Wild Horses. De prijs is exclusief alle maaltijden en overnachtingsplek. Vraag naar de mogelijkheden.
 • 30, 31 mei en 1 juni ’24. Je kunt tijdens de training overnachten bij Wild Horses. De prijs is exclusief alle maaltijden en overnachtingsplek. Vraag naar de mogelijkheden.

Het advies is om tijdens deze dagen te blijven overnachten bij Wild Horses. Wild Horses biedt 2 – 4 kampeerplekken aan en i.s.m. de woonboederij gelegen naast Wild Horses in totaal 7 slaapplekken in mooie verzorgde kamers (gedeeld) met badkamer.

In de avond vinden er meditaties en een vuurritueel plaats.

Kosten

De kosten voor deze 3-daagse training zijn: €625,– euro, exclusief BTW, inclusief lunch, thee/koffie/versnaperingen, hand-out en boekje.

Kosten voor overnachten en maaltijden worden separaat inrekening gebracht (vraag naar de mogelijkheden en de kosten).

Groepsgrootte

We werken in een kleine groep van maximaal 8 deelnemers, zodat er voldoende tijd en aandacht is voor je vragen. De groep vindt doorgang bij minimaal 6 deelnemers.

Weet je genoeg en wil jij jezelf aanmelden?

Je kunt jezelf via onderstaande button direct aanmelden voor deze training.


Wil je eerst meer weten?

Ik neem graag de tijd om jouw vragen te beantwoorden. Via mijn online agenda kun je daar zelf een belafspraak voor inplannen.

“Zeer waardevolle opleiding, fijne groep en zeer fijne training door Jubine! Mooi om zelf te hebben ervaren dat het zeker niet altijd nodig is om alles in woorden uit te leggen. Weer een mooie toevoeging in mijn koffer vol kennis en ervaring.” Christa ~ jeugdconsulent en paardencoach

Locatie

De training vindt plaats binnen en buiten op de prachtige coachings- en trainingslocatie van Wild Horses. De locatie is prachtig gelegen aan de rand van een natuurgebied. De locatie biedt veel sfeer en privacy. Dit betekent dat er gedurende trainingen geen andere activiteiten plaatsvinden en de locatie dus geheel ter beschikking staat aan de groep. De locatie is goed bereikbaar met OV en de auto. Vanaf metrostation Nootdorp is het nog 20
minuten wandelen. Er is voldoende parkeergelegenheid.

Adres
Wild Horses
Nieuwkoopseweg 48A
2621PB Pijnacker

0
  0
  Jouw bestelling
  Je hebt nog geen bestellingenTerug naar de website